EVROPA OKOVANA SNEGOM! Saobraćaj u kolapsu: Snežne oluje paralisale aerodrome, u ovom delu kontinenta gradovi zavejani!

Autor:

Svet

13.12.2023

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prethodnoj sedmici, Rusija je bila na udaru ledenog vazduha koji je doneo temperature od -50 do -20°C u azijskom delu zemlje, a na severoistoku Rusije, u oblasti Jakutije, temperature su pale čak do -60°C .

EVROPA OKOVANA SNEGOM! Saobraćaj u kolapsu: Snežne oluje paralisale aerodrome, u ovom delu kontinenta gradovi zavejani!

Foto: shutterstock

Ovih dana, evropski deo Rusije je na udaru veoma obilnih snežnih padavina. Snažan ciklon, koji se svojim centrom premešta od zapadne Evrope preko centralne, donosi istočnoj Evropi južno strujanje sa Crnog mora, ali samim tim i veoma vlažnu vazdušnu masu, koja u dotoku sa ledenim vazduhom iz Sibira stvara obilne snežne padavine.

Republika

Foto: shutterstock

 

Naredna dva dana evropski deo Rusije očekuju obilne snežne padavine

U naredna dva dana, evropski deo Rusije očekuju veoma obilne snežne padavine, uz jak vetar. Na udaru snežne oluje naći će se i Moskva. Obilni sneg biće praćen na udare i olujnim vetrom, brzinom od 50 km/h.

Očekuje se da visina snežnog pokrivača dostigne 40 centimetara, čak lokalno i pola metra, a širom evropskog dela Rusije očekuje se da padne dodatnih 20 do 40 cm snega.

Snežna oluja biće praćena i veoma niskim temperaturama, uz vrednosti od -20 do -10°C. Jak sneg i olujni vetar paralisaće i drumski, železnički i avio saobraćaj, uz moguća otkazivanja, pa čak i veliki zastoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading