KRIM NEVIDLJIV ZA BAJDENOVE RADARE: Pentagon u čudu! Obaveštajci i eksperti bez odgovora kako je Moskva porazila američko superoružje!

Autor:

Svet

13.12.2023

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki obaveštajac Skot Riter izjavio je da su ruski sistemi za radioelektronsku borbu ''isključili'' jedno od najmoćnijih američkih sredstava za posmatranje kojima su pokušali da skeniraju Krim.

KRIM NEVIDLJIV ZA BAJDENOVE RADARE: Pentagon u čudu! Obaveštajci i eksperti bez odgovora kako je Moskva porazila američko superoružje!

Foto: shutterstock,Profimedia

Ovo je samo jedan od primera kako se tehnologija koristi u vojne svrhe.

Ruska armija je nedavno implementirala novi sistem za radioelektronsku borbu “polje 21”, koji ometa GPS signale, neophodne ukrajinskoj vojsci za korišćenje granata “ekskalibur” . Ovaj sistem je jedan od razloga zašto ruska vojska ima taktičku prednost u odnosu na ukrajinske snage.

Ekspert koji je izneo ove tvrdnje je naveo da Pentagon ima specijalne radare koji mogu da veoma detaljno skeniraju površinu Zemlje, ali Sjedinjene Američke Države ne dele tu tehnologiju čak ni sa bliskim saradnicima. U trenutku kada su pokušali da snime teritoriju Krima, sve se isključilo.

Podsećam, to je radar i njemu ne smetaju oblaci. Zašto ništa nisu videli? Zato što je Rusija znala frekvenciju radara i blokirala je oblast koju su SAD pokušale da snime - rekao je ekspert.

Pojasnio je, da ruski vojnici mogu da naprave zaštitni kišobran na teritoriji na kojoj se odvija važna bitka. Sredstva za radioelektronsku borbu mogu da uguše signale dronova i drugih elektronskih sredstava protivnika.

Ruski sistemi za radioelektronsku borbu su upoređena sa izraelskim sistemima protivraketne odbrane, a zapadni vojni eksperti su više puta navodili efikasnost ruskih sistema radioelektronske borbe.

Bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor je izjavio da ruska sredstva imaju kolosalne mogućnosti u gušenju ukrajinske elektronike, prenosi Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading