ČEFERIN IZAZIVA GRAĐANSKI RAT: Englezi brutalno napali predsednika UEFA

Autor:

Sport

12.12.2023

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek evropskog fudbala spreman na potez koji će imati velike posledice, smatraju ba Ostrvu.

ČEFERIN IZAZIVA GRAĐANSKI RAT: Englezi brutalno napali predsednika UEFA

Foto: Tanjug

Aleksander Čeferin spreman je na reformu UEFA kako bi dobio četvrti mandat na čelu Evropske kuće fudbala. Kako pišu engleski mediji, stanje u evropskoj kući fudbala je zato problematično i haotično

Slovenac je 2016. godine stigao na funkciju koju danas ima, a na njoj je zamenio Anhela Mariju Vilara, Španca koji je obavljao ulogu vršioca dužnosti nakon što je suspendovan Mišel Platini. Čeferin je trenutno u trećem mandatu, a navodno priprema reformu koja bi mu dozvolila i četvrti. Po tim planovima, kako navodi Dejli mejl, mogao bi da ostane na vlasti ukupno 15 godina, odnosno do 2031. godine.

 

 

Zbog toga je, kako navodi list, nastao "građanski rat unutar UEFA". Naime, Čeferin ima svoju podršku, ali ima je i David Gil, nekadašnji izvršni direktor Mančester junajteda, koji danas ima mesto u Izvršnom odboru UEFA. Gil se protivi promeni kakvu želi Slovenac, smatra takvu ideju licemernom i na nju gleda kao na povratak u "korumpirana vremena Mišela Platinija", jer je Čeferin po dolasku na funkciju obećao demokratizaciju i ograničio vršenje funckije na tri mandata. Gil navodno veruje da ostanak Čeferina nije dobra za fudbal. Zato Dejli mejl navodi da bi Čeferin mogao da ima ozbiljne protivnike jer Gil nije jedini kome se ne sviđa njegov plan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading