UEFA PROMENILA FORMAT: "Orlovi" ČEKAJU ŽREB! Moguć duel sa Hrvatima!

Autor:

Sport

04.12.2023

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje nas veliki broj fantastičnih utakmica.

UEFA PROMENILA FORMAT: "Orlovi" ČEKAJU ŽREB! Moguć duel sa Hrvatima!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije izborila je plasman u A Ligu nacija, a žreb za grupno takmičenje biće održan u februaru.

Poznati su i šeširi na žrebu, a „orlovi“ su očekivano u četvrtom, najslabijem, pa znaju da neće moći da igraju protiv Izraela, Bosne i Hercegovine i Škotske.

UEFA je odlučila da promeni sistem takmičenja, tako da ćemo imati prilike da gledamo još više utakmica.

Proći će dve selekcije dalje (umesto dosadašnje jedne), pa će se sada gledati četvrtfinala, polufinala i finale. Treći iz grupe igra baraž sa onim iz B divizije, a četvrti se spušta u rang niže.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

 

Prvi šešir: Španija, Hrvatska, Italija, Holandija.

Drugi šešir: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska.

Treći šešir: Švajcarska, Nemačka, Poljska, Francuska.

Četvrti šešir: Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska.

Izabranike Dragana Stojkovića potencijalno može da sačeka grupa smrti, ali i dueli sa Švajcarskom i Hrvatskom koji nose posebnu težinu. Veliki je uspeh što su se naši fudbaleri plasirali u sam "krem" evropskog fudbala, ali sigurno je da će imati visoke ambicije protiv bilo kog protivnika.

Prva dva kola su na programu 5. i 8. septembra, a onda su oktobra na programu još dva susreta (10. i 13.), poslednja dva se igraju 14. i 17. novembra. Nokaut faza je rezervisana za 2025. godinu.

Četiri pobednika Lige nacija koji ne prođu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine moći će upravo ovako da čekiraju kartu za Mundijal u SAD, Kanadi i Meksiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading