BAJDEN JE KUKAVICA, EVROPA DA SE SPREMI ZA RAT SA PUTINOM: Zlokobno upozorenje odjeknulo poput bombe!

Autor:

Svet

11.12.2023

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autor analize poziva se na staru izreku koja kaže: "Ako želiš mir, pripremi se za rat"

BAJDEN JE KUKAVICA, EVROPA DA SE SPREMI ZA RAT SA PUTINOM: Zlokobno upozorenje odjeknulo poput bombe!

Foto: Tanjujg/ap

Britanski Telegraf objavio je tekst vojnog analitičara Luisa Pejdža koji je prethodnih godina komentarisao zbivanja ne samo u Ukrajini već i na Bliskom Istoku i u Avganistanu.

Pejdž je u novom komentaru naglasio da Evropa mora da se spremi za ozbiljan vojni sukob sa Rusijom pošto je jasno kao dan da njen predsednik Vladimir Putin prelazi na vojno upravljanje zemljom.

- Države članice NATO u Evropi suočavaju se sa sve dubljom krizom - Rusija i Kina naoružavaju se velikom brzinom, pri čemu Moskva prelazi na potpuno ratnu retoriku. Iako je SAD i dalje jači od obeju zemalja zajedno, a herojski ukrajinski otpor sputao je snage Kremlja, to bi moglo vrlo brzo da se promeni - kaže Pejdž i onda se osvrće na unutrašnje politički problem Amerikanaca. 

- U Americi je došlo do političke promene. Trampovo krilo Republikanske stranke ne odražava ono što većina Amerikanaca želi - ipak je Donald Tramp bio predsednik i možda ponovno postane, zbog groznih demokratskih kandidata. Tvrdolinijaški republikanski političari koji trenutno koče pomoć Ukrajini ne govore u ime većine Amerikanaca, ali brojke im daju nerazmeran uticaj.

Manje se razume to da je i predsednik Džo Bajden nepouzdan saveznik. On je namerno odbio da Ukrajini da oružje koje bi moglo da sruši Krimski most, koji povezuje rusko kopno s Krimom, što bi potencijalno mogao da bude odlučujući udarac protiv Kremlja jer ga plaši Putinovo nuklearno razmetanje. Bajden ne predstavlja Amerikance iako je vrhovni zapovednik - zaključuje autor sugerišući da je predsednik SAD zapravo kukavica. 

Kako navodi autor, sada vredi stara izreka: "Ako želiš mir, pripremi se za rat."

- Velika Britanija i Evropa napokon moraju da se pobrinu za sopstvenu odbranu umesto da troše svoj novac na države blagostanja i oslanjaju se na Ameriku za svoju sigurnost. Tu se ne radi samo o većoj potrošnji na odbranu već i o potrošnji. Diljem zapadnog sveta bivši vojni zapovednici tvrde da situacija u Ukrajini znači da su Evropi potrebne velike količine tenkova, pušaka i granata. Evropi su potrebni razni sistemi i oružje - uglavnom projektili i bespilotne letelice raznih vrsta, više nego avioni s ljudskom posadom, koji će joj omogućiti suzbijanje ili uništenje neprijateljske protivvazdušne odbrane - napomenuo je Luis Pejdž.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading