POGLEDAJTE POTRESAN SNIMAK OSLOBAĐANJA TALACA: Hamas i Izrael razmenili 24 osobe iz Gaze i 39 Palestinaca! (VIDEO)

Autor:

Svet

24.11.2023

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hamas oslobodio 24 talaca u zamenu za Palestinke iz izraelskih zatvora

POGLEDAJTE POTRESAN SNIMAK OSLOBAĐANJA TALACA: Hamas i Izrael razmenili 24 osobe iz Gaze i 39 Palestinaca! (VIDEO)

Foto: twitter.com/drustvene mreze


Palestinska islamistička organizacija Hamas danas je oslobodila 24 talaca kao deo sporazuma o prekidu vatre sa Izraelom. Crveni krst je potvrdio predaju talaca i njihovu predaju egipatskim vlastima na graničnom prelazu Rafa. U isto vreme, Izrael je oslobodio 39 palestinskih žena i dece iz svojih zatvora, u skladu sa sporazumom koji je posredovao Katar.

 

 


Oslobođeni talci i njihovi identiteti

 



Među oslobođenim Izraelcima su Adina Moše, Margalit Mozes, Danijela Aloni i njena ćerka Emilija, Doron Ašer i njene ćerke Raz i Aviv, Hana Kaci, Keren Munder i njen sin Ohad, Ruti Munder, Iaffa Adar i Channah Peri. Sa druge strane, identitet oslobođenih Palestinaca nije objavljen.
Republika

Foto: Tanjug/Hostages and Missing Persons Families Forum via AP/AP Photo

 

 


Crveni krst i humanitarni rad



Fabricio Karboni, regionalni direktor Crvenog krsta za Bliski istok, izjavio je da je osećaj odvođenja članova porodice neopisiv i da je laknulo što će se neki ponovo ujediniti nakon duge agonije.



Uslovi prekida vatre i pregovori



Prema uslovima četvorodnevnog primirja između Izraela i Hamasa, 50 žena i dece će biti oslobođeno u zamenu za 150 palestinskih žena i dece iz izraelskih zatvora. Izraelske vlasti tvrde da bi primirje moglo biti produženo ako svakog dana bude oslobođeno dodatnih 10 ljudi.



Oslobođeni talci i dalji razvoj situacije



Oslobođeni tajlandski i filipinski radnici, koji su bili među talacima odvedenim u Gazu, nisu direktno povezani sa sporazumom o prekidu vatre, već su rezultat odvojenog dogovora sa Hamasom uz posredovanje Egipta i Katara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading