BAKA I DEČAK MOLE ZA MILOST: Džihadisti objavili snimak s dva taoca koje drže u Gazi, IDF momentalno reagovao (VIDEO)

Autor:

Svet

09.11.2023

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među otetim ima i stranih državljana i lica sa dvojnim državljanstvom.

BAKA I DEČAK MOLE ZA MILOST: Džihadisti objavili snimak s dva taoca koje drže u Gazi, IDF momentalno reagovao (VIDEO)

Foto: twitter.com/MolotovNewss

Palestinski Islamski džihad objavio je u četvrtak video snimak dvojice izraelskih talaca koje drži u Gazi, 70-godišnje žene i 12-godišnjeg dečaka, rekavši da je spreman da ih oslobodi "ako se ispune bezbednosni uslovi".

Teroristička grupa je objavila da je spremna da oslobodi Hanu Kacir i Jagila Džejkoba iz "humanitarnih razloga".

- Spremni smo da ih oslobodimo iz humanitarnih razloga kada se steknu bezbednosni uslovi na terenu - rekao je portparol vojnog krila Islamskog džihada, poznatog po gerinskom imenu Abu Hamza.

 

 

Ta organizacija u Pojasu Gaze udružila se sa Hamasom u borbi protiv Izraela. Izraelska vojska osudila je objavljivanje snimka kao "psihološki terorizam najgore vrste".

Hamza je potvrdio da je njegova oružana grupa, zajedno sa Hamasom, izvršila napad na Izrael 7. oktobra, kada su islamistički komandosi u jednom danu ubili 1.400 Izraelaca, gotovo svi civili, i kidnapovali 240 talaca. Među otetim ima i stranih državljana i lica sa dvojnim državljanstvom.

Hamas je priznao da drži oko 200 talaca. Islamski džihad je saopštio da drži druge taoce, ali nije precizirao broj. Na snimku, i dečak i 70-godišnja žena izrazili su želju da budu pušteni što je pre moguće kako bi se ponovo spojili sa svojim porodicama i osudili način na koji se premijer Benjamin Netanjahu nosi sa ovom krizom, prenosi Jutarnji.hr.

Hamza dalje navodi da je zdravlje 70-godišnje žene ugroženo jer više ne mogu da se brinu o njoj zbog nedostatka struje i goriva. Za dečaka su rekli da su spremni da ga puste iz humanitarnih razloga i njegovih godina, iako su, kako tvrde, okupatorski zatvori puni palestinske dece. Jagil Džejkob i Hana Kacir kidnapovani su iz kibuca Nir Oz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading