"POJAČAĆEMO NAPADE AKO NASTAVITE OFANZIVU U GAZI": Hezbolah zapretio Izraelu POTPUNOM KONFROTACIJOM

Autor:

Svet

07.11.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji sukob između šiitske organizacije Hezbolah i izraelske vojske dogodio se 2006. godine.

"POJAČAĆEMO NAPADE AKO NASTAVITE OFANZIVU U GAZI": Hezbolah zapretio Izraelu POTPUNOM KONFROTACIJOM

Foto: Tanjug/AP

Libanska šiitska organizacija Hezbolah, koja ima podršku Irana, najavila je da će, ukoliko Izrael nastavi svoju ofanzivu u Pojasu Gaze, pojačati napade na granice Izraela i američke vojne baze na Bliskom istoku do nivoa "potpune konfrontacije".

U razgovoru za američku TV mrežu NBC News, zamenik generalnog sekretara Hezbolaha, Naim Kasem, potvrdio je angažovanje njegove grupe u sukobu kako bi smanjila pritisak na Gazu. Takođe je upozorio da sve učestaliji napadi Hezbolaha na Izrael imaju za cilj jasno upozoriti izraelsko rukovodstvo na ozbiljne posledice eventualnog proširenja kopnene operacije u Gazi, prenosi Kurir.

Kasem je upozorio:

- Ako Izrael i SAD nastave sa ovakvom agresijom, eskalacijom sukoba i pogoršanjem situacije, to će dovesti do potpune konfrontacije.

Portparol privremenih mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu izrazio je zabrinutost zbog sve većeg broja civilnih žrtava u sporadičnim sukobima između Hezbolaha i Izraela, te upozorio da je evidentno da neprijateljstva izmiču kontroli u pograničnim oblastima.

Poslednji sukob između šiitske organizacije Hezbolah i izraelske vojske dogodio se 2006. godine, a Rezolucijom 1701 Saveta bezbednosti UN uspostavljen je prekid vatre u graničnom pojasu koji sada nadgleda 12.000 pripadnika mirovnih snaga iz 36 država.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading