HAMAS SPREMAN DA RAZMENI ZATVORENIKE SA IZRAELOM: IDF tvrdi da militanti drže 230 talaca u Pojasu Gaze

Autor: Tanjug

Svet

28.10.2023

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska je obavestila porodice zatočenih, poručio je portparol izraelske vojske.

HAMAS SPREMAN DA RAZMENI ZATVORENIKE SA IZRAELOM: IDF tvrdi da militanti drže 230 talaca u Pojasu Gaze

Foto: x/in context

Hamas je spreman da odmah razmeni zatvorenike sa Izraelom, izjavio je danas lider te palestinske militantne grupe u Pojasu Gaze Jahja Sinvar.

- Spremni smo da odmah sprovedemo sporazum o razmeni zatvorenika koji uključuje oslobađanje svih palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora, u zamenu za sve zatvorenike koje drži palestinski otpor - naveo je Sinvar u saopštenju, a prenosi Tajms of Izrael.

U međuvremenu, portparol Izraelskih odbrambenih snaga Daniel Hagari rekao je da Hamas drži 230 talaca u Pojasu Gaze i istakao da je vojska o tome obavestila njihove porodice.

On je naglasio da taj broj nije konačan jer vojska ispituje nove informacije, kao i da ne uključuje četiri žene koje su nedavno oslobođene, prenosi Tajms of Izrael.

Hagari je rekao da vojska postepeno pojačava kopnene operacije u Pojasu Gaze i da je jedan od ciljeva "vojnog pritiska" na Hamas da se oslobode taoci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading