NETANJAHU JE KAO MILOŠEVIĆ! Čuveni izraelski pisac uporedio premijera sa bivšim predsednikom Srbije, evo šta je tačno rekao

Autor:

Svet

08.11.2023

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Etan Nečin smatra da je Netanjahu “sateran u ćošak” te da bi zbog toga mogao da krene putem Slobodana Miloševića i njegove politike krajem 20. veka

NETANJAHU JE KAO MILOŠEVIĆ! Čuveni izraelski pisac uporedio premijera sa bivšim predsednikom Srbije, evo šta je tačno rekao

Foto: Profimedia

Izraelski pisac Etan Nečin uporedio je svog premijera Benjamina Netanjahua sa nekadašnjim predsenikom Srbije Slobodanom Miloševićem zbog izazivanja rata u Gazi i unutrašnje političke krize.

Nečin smatra da je Netanjahu “sateran u ćošak” te da bi zbog toga mogao da krene putem Slobodana Miloševića i njegove politike krajem 20. veka.

- Netanjahu voli da ga porede sa Vinstonom Čerčilom. Ali poređenje sa ranim Slobodanom Miloševićem je prikladnije - rekao je Nečin na platformi X.

Poređenje je izraelski pisac izneo zbog toga što je Milošević svojevremeno kako tvrdi dao puno slobode ekstremnim nacionalističkim pokretima u Srbiji iz svojih koristoljubivih razloga, prenosi turski TRT.

Izraelski pisac smatra da je Milošević pokrenuo jedan od najbrutalnijih režima dvadesetog veka. Netanjahu, kao i Milošević optužen je za genocid nad dva muslimanska naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading