BAJDEN PRIMIO UNAPREĐENU VAKCINU PROTIV KOVIDA I GRIPA: Predsednik SAD u lošem zdravstvenom stanju? Pati od opasnih HRONIČNIH BOLESTI!

Autor:

Svet

24.09.2023

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Džozef Bajden je primio unapređenu vakcinu protiv kovida-19 i godišnju vakcinu protiv gripa.

BAJDEN PRIMIO UNAPREĐENU VAKCINU PROTIV KOVIDA I GRIPA: Predsednik SAD u lošem zdravstvenom stanju? Pati od opasnih HRONIČNIH BOLESTI!

Foto: Tanjug/AP

Lekar Bele kuće, Kevin O'Konor, izjavio je da je Bajden primio obe vakcine u petak. Bajden se vakcinisao i protiv respiratorne bolesti poznate kao RSV pre nekoliko nedelja.

"Kako ulazimo u sezonu prehlade i gripa, predsednik ohrabruje sve Amerikance da slede njegov primer i da se konsultuju sa svojim lekarom ili farmaceutom kako bi se uverili da su u potpunosti vakcinisani", naveo je O'Konor u saopštenju.

Bajden je bio pozitivan na kovid-19 u julu 2022. i drugi put, nešto više od tri dana nakon što je dobio dozvolu da izađe iz izolacije zbog korona virusa. Drugo zaražavanje je bio redak slučaj "povratne" infekcije nakon lečenja antivirusnim lekom.

Ovo drugo zaražavanje bilo je retak slučaj povratne infekcije nakon što je već bio zaražen i tretiran antivirusnim lekom. 

Bajden ima nekoliko hroničnih zdravstvenih problema, uključujući, nepravilan srčani ritam. Bajden ima atrijalnu fibrilaciju, što je vrsta nepravilnog srčanog ritma. Ovo stanje može povećati rizik od srčanog udara i moždanog udara, ali Bajden je pod nadzorom i uzima lekove za smanjenje rizika. Bajden ima visoki holesterol, ali i to stanje je pod kontrolom. Bajden je alergičan na neki polen i prašinu, ali njegove alergije su blage i ne utječu značajno na njegov život.

Godine 1988., Bajden je imao operaciju mozga zbog pucanja aneurizme. Nakon operacije je imao plućnu emboliju, ali se potpuno oporavio.

Lekari kažu da je Bajden zdrav i sposoban za izvršavanje svojih predsjedničkih obveza.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading