HANTER NEGIRA KRIVICU: Sin predsednika SAD, optužen za nelegalno oružje i davanje lažne izjave, na sudu če se izjasniti da NIJE KRIV!

Autor:

Svet

20.09.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hanter Bajden, sin američkog predsednika Džozefa Bajdena, izjavio je da planira da se izjasni da nije kriv po federalnim optužbama za posedovanje oružja.

HANTER NEGIRA KRIVICU: Sin predsednika SAD, optužen za nelegalno oružje i davanje lažne izjave, na sudu če se izjasniti da NIJE KRIV!

Foto: Tanjug-AP

Njegova namera je izražena u podnesku koji je predat sudu, a u istom dokumentu zatraženo je da njegovo prvo pojavljivanje pred sudom bude putem video konferencije.

Hanter je optužen prošle sedmice po tri tačke u vezi s kupovinom pištolja 2018. godine, uključujući i davanje lažne izjave na federalnom obrascu, jer tužioci tvrde da je koristio droge u vreme kupovine, što mu zakonski nije dozvoljavalo da poseduje oružje.

Hanter je tokom leta pokušao postići dogovor s tužiocima o ovim optužbama, uključujući i dva poreska prekršaja, ali ti pokušaji nisu uspeli. Takođe, nedavno je podneo tužbu protiv poreske službe tvrdeći da su agenti nezakonito objavili informacije iz njegove poreske prijave u svedočenjima pred Kongresom.

Republika

Foto: Tanjug-AP

 

 

Optužnica protiv Hantera podneta okružnom sudu u Delaveru, tereti ga po tri tačke za krivična dela koja se odnose na posedovanje oružja. Hanter Bajden je optužen da je lagao o upotrebi ilegalnih narkotika prilikom kupovine pištolja u oktobru 2018. godine. Prema zakonu, on bi bio sprečen da kupuje oružje zbog zavisnosti od narkotika.

Optužnicu je podigao specijalni tužilac Dejvid Vajs nakon što je propao dogovor prema kojem je Hanter trebao da prizna krivicu za dva manja prestupa u vezi sa plaćanjem poreza kako bi izbegao krivično gonjenje po optužbi za posedovanje oružja.

Hanter Bajden, koji je godinama bio meta napada republikanaca, optuživan je za nelegalne poslove, uključujući one povezane sa Ukrajinom i Kinom. Radio je kao lobista, advokat, investicioni bankar i umetnik, a javno je govorio o svojim problemima sa zloupotrebom opojnih supstanci.

Iako su republikanski kongresmeni prikupili svedočenja koja ukazuju da se predsednik Džozef Bajden povremeno pridruživao pozivima na kojima su bili Hanterovi poslovni saradnici, još nisu predstavili dokaze da je predsednik lično imao korist od toga.

Ovo će verovatno uticati na predsedničku kampanju za izbore 2024. godine, gde će Hanterov otac, Džozef Bajden, verovatno ponovo biti kandidat, a njegov rival će verovatno biti bivši predsednik Donald Tramp, koji je takođe suočen sa četiri krivične optužnice.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading