NIJE POLITIKA POBEDA, VEĆ DUŽNOST IZABRANIH DA SLUŽE GRAĐANIMA! Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i prof. dr Vesna Turkulov za Republiku

Autor:

Vesti

03.05.2024

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspeli smo da izvučemo Novi Sad iz spirale siromaštva i idemo dalje jer možemo da ga učinimo još boljim mestom za život, naveo je Đurić.

NIJE POLITIKA POBEDA, VEĆ DUŽNOST IZABRANIH DA SLUŽE GRAĐANIMA! Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i prof. dr Vesna Turkulov za Republiku

Foto: Grad Novi Sad

Ljubav, mir i sloboda predstavljaju najuzvišenije ljudske vrednosti na koje i Vaskrs skreće pažnju. Građanima želim da praznik provedu u blagostanju s najbližima.

Ovo su reči Milana Đurića, gradonačelnika Novog Sada, koji je, zajedno s prof. dr Vesnom Turkulov, nosiocem liste "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra" za novosadske izbore, u petak poslao simboličnu vaskršnju poruku svim građanima Novog Sada i Srbije.

Kako kaže Đurić, mi i danas, kao i uvek kroz vekove, upravo iz ove neprolazne poruke ljubavi i nade, svi treba da crpimo mudrost i snagu za vremena buduća, u kojima će nam jedini cilj biti dobrobit svih, sloga i mir:

- Nije politika pobeda, već dužnost izabranih da služe građanima, prethodnih 12 godina smo pokazali šta znači služiti građanima, stalno osluškivati njihove potrebe i rešavati njihove probleme. Ne postoji važniji posao od borbe za bolji život naših građana, za bolje sutra. Za to imamo i znanje i snagu i spremnost. Uspeli smo da izvučemo Novi Sad iz spirale siromaštva i idemo dalje jer možemo da ga učinimo još boljim mestom za život. Neka radost života bude nepresušno nadahnuće da, u vremenu velikih izazova, složno i zajednički radimo, snažeći najveće ljudske vrednosti mira, praštanja i tolerancije, gradeći mostove međusobnog poverenja i razumevanja da bismo zajednički doprineli opštem napretku.

Prof. dr Vesna Turkulov, žena koja se, od kada je položila Hipokratovu zakletvu, bezrezervno bori za živote i zdravlje pacijenata, kaže da energiju crpi iz ljubavi koju svakodnevno oseća i deli s bližnjima. Otkriva nam da se na Vaskrs okuplja s porodicom, u znak jedinstva.

- Ove godine, kao i svih prethodnih, nakon liturgije, proslaviću praznik u krugu porodice, moje, sestre i njene porodice i roditelja, uz bogatu trpezu i radosno druženje - kaže prof. dr Vesna Turkulov.

Profesorka Turkulov, inače, uvek je i svugde rado viđena Novosađanka. Kako kažu njeni sugrađani, mnoge od njih je lečila, izlečila i vratila sa same ivice života tokom pandemije koronavirusa. Optimizam uliva osmehom i zvonkim glasom. Optimistična je i kada je njena nova uloga u pitanju: politička borba za svoj grad, za dobro Novosađana, za još bolje sutra. Odmah nakon vaskršnjih praznika o tome će, kaže, svakog slobodnog trenutka, razgovarati sa sugrađanima:

- To doživljavam kao veliki izazov, ali i obavezu prema mojoj zemlji i mom gradu, želim da dam najbolje od sebe, da pokažem mojim komšijama i mojim sugrađanima da smo spremni da radimo najbolje za sve njih, da im sutra bude još bolje, da sutra živimo bolje nego danas. 

Blistava karijera duža od 30 godina

Ko je prof. dr Vesna Turkulov. Lekar specijalista infektolog, s karijerom dužom od 30 godina, radi u Kliničkom centru Vojvodine i redovni je profesor na Medicinskom fakultetu. Kako je rekla, bez trenutka dvoumljenja prihvatila je poziv da predvodi izbornu listu "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading