BAJDENOVA ŽENA PONOVO IMA KORONU: Džil Bajden POZITIVNA na kovid, drugi put za godinu dana

Autor:

Svet

05.09.2023

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva dama Džil Bajden bila je pozitivna na Covid-19 u ponedeljak, saopštila je Bela kuća.

BAJDENOVA ŽENA PONOVO IMA KORONU: Džil Bajden POZITIVNA na kovid, drugi put za godinu dana

Foto: Tanjug/AP

„Večeras je prva dama bila pozitivna na COVID-19. Trenutno ima samo blage simptome. Ona će ostati u njihovom domu u Rehobot Biču u Delaveru”, rekla je portparolka prve dame Elizabet Aleksander u saopštenju.

Predsednik Džo Bajden (80) bio je negativan, saopštila je Bela kuća.

Zvaničnik administracije rekao je za CNN u ponedeljak da u ovom trenutku nema promena u protokolima Bele kuće o Covidu ili u rasporedu predsednika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Dijagnoza prve dame, 72, dolazi usred naporne nedelje za Džoa Bajdena, koji je ranije tog dana održao govor povodom praznika rada u Filadelfiji. Predsednik bi trebalo da uruči Orden časti jednom vojnom kapetanu na ceremoniji u Beloj kući u utorak pre nego što otputuje na samit G20 u Indiji u četvrtak.

CNN je zatražio više detalja o redovnom testiranju na Covid i predsednika i prve dame i da li je Džo Bajden bio sa svojom suprugom kada je počela da pokazuje simptome Covida.

Prošlog leta, prva dama je bila pozitivna na Covid-19 dok je bila na odmoru u Južnoj Karolini u avgustu. Predsednik Džo Bajden je bio pozitivan prošlog jula. Oboje su doživeli povratne slučajeve ubrzo nakon što su lečeni Paklovidom.

Sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer rekla je novinarima u julu u sali za brifing u Beloj kući da se svako ko se sastane sa predsednikom i dalje testira na Covid-19 pre sastanka nakon što su članovi delegacije izraelskog predsednika Isaka Hercoga bili pozitivni uoči bilateralnog sastanka. .

„Imamo protokole testiranja kad god se neko sastane sa predsednikom“, rekao je tada Žan-Pjer.

„Dakle, mogu vam reći da svako ko se sretne sa predsednikom zaista bude testiran."

Dijagnoza Džil Bajden dolazi usred obnovljene pažnje na Covid-19 dok se svet približava četvrtoj sezoni virusa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Podaci američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti iz ranijeg leta pokazali su blagi porast broja prijema u bolnice, poseta odeljenjima za hitne slučajeve i pozitivnih testova na Covid-19 – iako ni približno tako visok kao prethodnih leta.S

Nova varijanta, BA.2.86 , privukla je pažnju naučnika jer je veoma mutirana, ali do sada je otkrivena samo kod malog broja ljudi širom sveta. 

BONUS VIDEO: 

https://www.youtube.com/@RepublikaNewsTV/search?query=COVID

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading