BAJDEN KRIJE ISTINU O UBISTVU KENEDIJA: Oliver Stoun OPTUŽIO predsednika da je zabranio pristup KLJUČNIM dokumentima! Umešanost tajnih službi mora ostati TAJNA!

Autor:

Svet

08.08.2023

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati američki režiser Oliver Stoun optužio je predsednika SAD Džozefa Bajdena da je zabranio pristup dokumentima vezanim za ubistvo nekadašnjeg predsednika Džona Kenedija, da bi se sakrile veze CIA-e sa atentatorom Li Harvi Osvaldom.

BAJDEN KRIJE ISTINU O UBISTVU KENEDIJA: Oliver Stoun OPTUŽIO predsednika da je zabranio pristup KLJUČNIM dokumentima! Umešanost tajnih službi mora ostati TAJNA!

Foto: Foot: Tanjug/AP, Wikipedia/ Gage Skidmore

Stoun je na Instagramu naveo da je Bajden u petak 30. juna, nekoliko dana pre obeležavanja Dana nezavisnosti, velikog američkog praznika, izdao izvršni memorandum, kojim je pljunuo na kongresni akt iz 1992., koji dozvoljava građanima da pristupe datotekama vezanim za ubistvo Kenedija.

 

Time je Bajden, na 60. godišnjicu Kenedijeve smrti, sprečio da javnost stekne uvid u ključne dokumente vezane za ceo slučaj.   

 

"U sitne sate u petak, 30. juna, kada su naši mediji otišli ​​na dugi praznik 4. jula, Bajden je izdao izvršni memorandum koji je u suštini pljuvanje na #JFKRecordsAct iz 1992. godine, akt Kongresa koji dozvoljava našim građanima da konačno vide datoteke vezane za slučaj JFK.  Mejnstrim mediji su uglavnom ignorisali ili površno preneli ovu vest. Dakle, suština je da, na 60. godišnjicu Kenedijeve smrti, kada su svi koji su imali veze sa njegovim mandatom  mrtvi, Vlada nastavlja da insistira da se dosijei, koji se u suštini odnose na CIA, FBI, tajnu službu, itd. ne mogu biti pušteni u javnost", napisao je Ston.

On je dodao da je namera Kongresa bila vrlo jasna, i da su svi ovi dosijei, osim ako ne postoje veoma specifični kriterijumi za njihovo zadržavanje u tajnosti, trebalo da budu objavljeni.

"Bajden nije obelodanio takve kriterijume, a njegovi razlozi za odlaganje su zasnovani na nebitnim tvrdnjama o „nacionalnoj bezbednosti“. To čini one kojima je stalo da se zapitaju ko se u CIA protivi daljim objavljivanjima? Bajden je suštinski potkopao i Kongres i naporan posao koji su obavlja komisija i njeno telo od pet civila imenovano za taj zadatak", naveo je Stoun, pozivajući se na članak novinara Branka Marčetića, objavljenog u časopisu "Jakobinac" u 21. jula ove godine.

Režiser je napisao da veruje da ključ svega leži u vezi atentatora na Kenedija, Li Harvi Osvalda sa CIA. 

"Moja najjača pretpostavka je da postoji nešto, ne nužno važno, u ovim fajlovima što je sramota za CIA-u. I, ako to izađe, jedna stvar vodi drugoj, itd", zaključio je Stoun.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Перагеније

08.08.2023 22:35

Кенедија је убила дубока држава која сада руководи демоктратском странком. Мучени Освалд је са тим имао везе као и са убиством Аљендеа.