REPUBLIKANCI ZA TRAMPA: Bivšeg predsednika podržava 47 odsto konzervativaca, ali kad bi se izbori sad održali - IZGUBIO bi od Bajdena

Autor:

Svet

19.07.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donalda Trampa podržava 47 odsto republikanaca, a guvernera Floride Rona DeSantisa 19 odsto njih, pokazuje novo istraživanje Rojtersa i Ipsosa koje se bavi popularnošću kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

REPUBLIKANCI ZA TRAMPA: Bivšeg predsednika podržava 47 odsto konzervativaca, ali kad bi se izbori sad održali - IZGUBIO bi od Bajdena

Foto: Tanjug/AP

U odnosu na junsko istraživanje, podrška Trampu je porasla za četiri odsto, navodi britanska agencija. Bivši investitor u biotehnologiju Vivek Ramasvami ima podršku devet odsto republikanaca, a iza njega je bivši potpredsednik SAD Majk Pens kog podržava sedam odsto konzervativnih glasača.

Istovremeno, istraživanje pokazuje da bi u hipotetičkom revanšu aktuelni predsednik Džo Bajden pobedio Trampa na predsedničkim izborima. Bajden ima podršku 37 odsto ispitanika, a Tramp 35 odsto njih, dok 28 odsto Amerikanaca nije sigurno za koga bi glasalo u tom slučaju.

Kada je reč o neutralnim biračima, koji nisu privrženi ni jednoj od dve glavne stranke, 31 odsto ispitanih ima pozitivno mišljenje o Trampu, dok o Bajdenu pozitivan stav ima 32 odsto njih.

Među onima koji glasaju za Demokratsku stranku, čak 63 odsto anketiranih se saglasilo sa tvrdnjom da je Bajden (80) previše star da bi bio predsednik. I pored toga, Bajden još ubedljivije od Trampa vodi u unutarstranačkoj trci.

On ima podršku 63 odsto demokrata, dok drugoplasiranog Roberta Kenedija Mlađeg podržava 15 odsto ispitanika. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading