GOMILAJU SE BAJDENOVI PROBLEMI! U većoj je NEVOLJI nego njegov prethodnik!

Autor:

Svet

01.07.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džo Bajden tvrdi da će se kandidovati za predsednika Sjedinjenih Američkih Država u drugom mandatu sledeće godine.

GOMILAJU SE BAJDENOVI PROBLEMI! U većoj je NEVOLJI nego njegov prethodnik!

Foto: Tanjug AP

Malo je verovatno da će se 80-godišnji Džo Bajden kandidovati ponovo za predsednika, jer bi na kraju drugog mandata imao 86 godina, što je devet godina više u poređenju sa prosečnim životnim vekom muškaraca u SAD.

Izgleda da je Bajdenova potpredsednica Kamala Haris pogubila konce, kako se bliži činjenica da Demokratska stranka mora da potvrdi svoje kandidate, te je manje verovatno da će se 80-godišnji Džo Bajden kandidovati.

Jedan od razloga je skandal, koji je svakako manji od mnogih nevolja koje se vezuju za bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Bajdenov sin našao se u jeku skandala, kada je otkriven jedan od njegovih starih laptopova koji sadrži hiljade slika, uključujući neke od njih kako se drogira i ima intimne odnose sa prostitutkama.

Takođe je sadržao podatke koji pokazuju veze njegovog oca sa Hanterovim poslovanjem sa zemljama poput Kine i Ukrajine.

Bilo bi mu oprošteno što nije znao za to, jer kada je izbio skandal u vezi sa Hanterom Bajdenom pre skoro tri godine, on je bio potisnut. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kada je "Njujork Post" razbio ono što je sada poznato kao „kontroverza o laptopu Hantera Bajdena“ (ima čak i sopstvenu stranicu na Vikipediji) uoči predsedničkih izbora 2020. godine, velike tehnološke kompanije, uključujući Tviter i Fejsbuk, ugasile su priču.
U stvari, čak su suspendovali račune najstarijeg američkog lista.

Više od 50 bivših obaveštajnih agenata okupio je Bajdenov tim da odbaci otkrića kao „klasične ruske dezinformacije“. U stvari, oni su bili ti koji su širili laži.

Kao što su drugi listovi i mediji priznali, sadržaj Hunterovog laptopa bio je istinit. I nije skandal bio samo u načinu života konzumiranja droge i prostitucije. To nije bilo ništa pored velike priče, koja je bila činjenica da je laptop pokazao da su Hanter (53) i drugi članovi porodice Bajden umešani u šemu trgovanja uticajem. Ono što Amerikanci nazivaju „plati za igru“.

Hanter i drugi članovi porodice prikupili su milione i milione dolara od stranih entiteta za pristup „velikom momku“ – kada je Bajden bio potpredsednik Baraka Obame.

PORODIČNA KORUPCIJA

To je ogroman skandal, koji su demokrate i ostali na levici očajnički pokušavali da ignorišu. Ipak, kako meseci odmiču, postaje sve teže. Levičarski mediji konačno moraju da priznaju da to nije dobro.

Republikanski političari se približavaju svom istražnom odboru, dok starije demokrate konačno moraju da izbegavaju pitanja o korupciji u prvoj porodici.

Foto: Tanjug/AP

 

Ako se Džo Bajden ne kandiduje za predsednika, najverovatniji razlog će biti to što su mu kolege demokrate rekle da više ne mogu da ga brane i da više ne mogu da opravdavaju priču o korupciji u njegovoj porodici.

Činjenica da je Hanter prošlog meseca priznao krivicu i sklopio dogovor po nekim manjim optužbama koje se odnose na utaju poreza i posedovanje oružja neće imati nikakvog uticaja na ovo.

VELIKI SKANDAL TEK PREDSTOJI

Pa ipak, postoje i drugi razlozi zbog kojih bi demokrate trebalo da budu nervozne zbog svog glavnog kandidata. Bajden bi na kraju svog drugog mandata imao 86 godina, kako se bliži kraj njegovog prvog mandata već je jasno da mu nije dobro.

Predsednik je tokom svoje karijere bio poznat po svojoj dugotrajnosti. Govori Džoa Bajdena su uvek bili toliko dosadni i sve je jasnije da više ne radi. Ima fizičku slabost koja je bolno očigledna.

Kada se sapleo i pao na pozornicu prošlog meseca, bilo je više tužno nego smešno. Niko ne želi da vidi čoveka od osamdesetih kako pada, ali to je bio poslednji put da predsednik nije znao gde je i kuda treba da ide.

Poslednjih godina više puta je besciljno lutao pozornicom. Rukovao se sa ljudima koji nisu tu, pomešao je članove porodice i inače je izgledao kao da se jednostavno izgubio. A, tu su i govori. Na svom vrhuncu, Bajden je bio neuredan, ali nejasno praćen.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Danas njegovi „Bajden-izmi“ dolaze ne samo svakog meseca već svakog dana. Nedavno je završio govor rekavši „Bože čuvaj kraljicu“. Zašto? Niko ne zna.

Njegova zbunjujuće prenaglašena sekretarica za štampu, Karin Žan-Pjer, nije to mogla da objasni i jednostavno se pretvarala da je ogorčena kada su je pitali.

Ali šta bi neko mogao da kaže? Da li se šalio na račun pokojne kraljice? Da li on misli da je još uvek živa? Zar je zaboravio da je Amerika republika koja se otcepila od ove zemlje pre tri veka? Kako god da se sumira, nema smisla.

Ove nedelje je uspeo da pomeša Ukrajinu i Irak, govoreći čekajućim medijima (u retkim pojavama) da Vladimir Putin gubi rat u Iraku. Zašto je rekao Irak? Opet, niko oko njega ne može da objasni jer nije bilo objašnjenja.

Osim što predsednik postaje zaboravan, to niko od njegovih pristalica ne želi da kaže. Kasnije tokom nedelje završio je veoma redak TV intervju uživo tako što je otišao sa seta na kraju ovog segmenta.

Umesto da sačeka da kamere prestanu da se okreću, on je jednostavno ustao i ponovo izgledao nesigurno kuda ide i da li na putu postoji opasnost od putovanja.

- Ne odlazi - rekao je voditelj, ali bilo je prekasno jer se već teturao iza nje.

Foto: Tanjug/AP

 

A onda je došlo do otkrića – koje je ove nedelje izašlo iz Bele kuće – da predsednik pati od apneje u snu. Bela kuća je to potvrdila ranije ove nedelje, rekavši da predsednik nosi CPAP aparat kada spava.

S obzirom na to da Bela kuća uvek insistira da je predsednikovo zdravlje apsolutno vrhunsko, na vrhu sveta, ne može biti bolje, ovo je bilo neobično priznanje.

Zašto je došlo? Samo zato što su mediji uočili čudan trag na licu predsednika kada se pre neki dan nakratko pojavio.

Neki su shvatili šta to mora da bude i tek tada je Bela kuća morala da prizna ovaj predsednikov medicinski problem. Ali ovo je samo početak.

Demokrate su svesne da kandiduju kandidata koji je samo jednom bukvalnom ili verbalnom posrnućem izbegao apsolutnu katastrofu. Ako Bajden nije, onda je Kamala Haris predsednica. I ona ima rejtinge odobravanja zbog kojih koronavirus izgleda popularno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading