UKRAJINA VIŠE NIJE SUVERENA DRŽAVA Orban ponovo kontrira celom Zapadu: Amerika odlučuje kada će doći mir, Prigožinova pobuna NIJE OSLABILA PUTINA

Autor:

Svet

27.06.2023

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski premijer Viktor Orban smatra da Ukrajina više nije suverena država, i da postizanje mira zavisi od SAD, a ne od njih.

UKRAJINA VIŠE NIJE SUVERENA DRŽAVA Orban ponovo kontrira celom Zapadu: Amerika odlučuje kada će doći mir, Prigožinova pobuna NIJE OSLABILA PUTINA

Foto: Tanjug/AP

„Ukrajina više nije suverena država. Nema novca i oružja. Može se boriti samo uz pomoć“, rekao je Orban u intervjuu objavljenom u utorak za list Bild .

„SAD odlučuju kada će doći mir“, dodao je on, prenosi TASS.

„Realnost je da je saradnja između Ukrajine i Zapada propala... Mislim da je stav da će Ukrajina dobiti rat protiv Rusije ako se Ukrajinci bore na prvim linijama fronta, a mi ih podržavamo, pogrešno shvatanje situacije. To je nemoguće“, rekao je mađarski premijer.

Istovremeno, Orban je naglasio da su se puno žrtava moglo izbeći da su vođeni punopravni pregovori na samom početku sukoba.

„Moj stav je od samog početka bio da sukob ne treba da pretvaramo u globalni rat ili nešto slično, već da ga izolujemo i odgovornost sa vojske prebacimo na političare i diplomate. Ovog rata nije trebalo da bude“, kaže premijer Mađarske.

Takođe je istakao da je neophodno vratiti se pregovorima, jer je to jedini način da se spasu životi. 

Premijeru, svet priča o tome šta se dogodilo u Rusiji u subotu. Šta ste mislili kada je Jevgenij Prigožin, šef „Vagnera”, naredio svojim trupama da napreduju ka Moskvi?

Orban je komentarišući pobunu Vagnera, rekao da prema podacima obaveštajnih službi, "ne vidi mnogo smisla u ovom događaju" i da on nije od velike važnosti.

"Kada se završi za 24 sata, to je znak snage. Ako neko spekuliše da bi Putin mogao propasti ili biti smenjen, onda ne razume ruski narod i ruske strukture moći. Rusija radi i funkcioniše drugačije od evropskih zemalja. Putin je stabilan, on je izabrani lider Rusije i popularan je, strukture iza njega su prilično jake", rekao je.

Mađarski preijer je takođe naveo da za njega Putin nije ratni zločinac. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading