STIGLO HITNO SAOPŠTENJE VLADE SRBIJE NAKON ŠTO JE JEZDIĆU ZABRANJEN ULAZAK NA KOSOVO! Ekipa "Knjige o Milutinu" zaustavljena na Jarinju!

Autor:

Zabava

14.05.2024

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jezdić je večeras trebalo da izvede 202. put predstavu "Knjiga o Milutinu", u Kulturnom centru u Kosovskoj Mitrovici, a sutra uveče u Leposaviću.

STIGLO HITNO SAOPŠTENJE VLADE SRBIJE NAKON ŠTO JE JEZDIĆU ZABRANJEN ULAZAK NA KOSOVO! Ekipa "Knjige o Milutinu" zaustavljena na Jarinju!

Foto: ATA Images

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije izdala je saopštenje povodom današnje zabrane privremenih institucija samouprave u Prištini da pozorišna oprema neophodna za izvoženje predstave Zvezdara teatra bude prevezena na Kosovo i Metohiju, čime su onemogućili izvođenje ove predstave u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću.

- Vlasti privremenih institucija samouprave u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, zabranile su danas da pozorišna oprema neophodna za izvođenje predstave "Knjiga o Milutinu" Zvezdara Teatra bude prevezena na Kosovo u Metohiju, čime su onemogućili da se ova predstava, u kojoj glumi Nenad Jezdić, odigra u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću - navodi se u saopštenju.

Republika

Foto: Tanjug/Nikola Vukelić

"Knjiga o Milutinu"

- Naime, Jezdić je večeras trebalo da izvede 202. put predstavu "Knjiga o Milutinu", u Kulturnom centru u Kosovskoj Mitrovici, a sutra uveče u Leposaviću. Međutim, oprema i njegovi saradnici zaustavljeni su na Jarinju, iako su imali svu neophodnu prateću dokumentaciju i specifikaciju opreme. 

Posle zabrane patrijarhu Porfiriju da poseti svoju duhovnu kuću, Pećku Patrijaršiju, zabrane i ukidanja upotrebe srpskog dinara na KiM, Kurti sada želi da Srbima ukine i kulturne događaje i time praktično ukine život Srbima na Kosovu u Metohiju, kao što je u više navrata branio i ukidao sportske događaje, skidao srpsku trobojku, branio vakcinaciju i stopirao dopremanje srpske robe u pokrajinu.

Izvođenje pozorišne predstave nema nikakve veze za politikom, ali Kurti u svom suludom planu napada i proterivanja svega srpskog sa prostora KiM, ne preza ni od čega i obračunava se čak i sa kulturnim događajima - navodi se još u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
Rale

14.05.2024 17:59

Samo dajete saopstenja,i sta nista..e Srbine prokleti