ZELENSKI NA POTEZU NAKON POBUNE VAGNERA: Vojne snage koncentrisane na ključnim tačkama - očekuje se napad Ukrajinaca

Autor:

Svet

24.06.2023

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim informacijama, konvoj paravojne vojske Vagner krenuo je iz Rostova za Voronjež. Nezvanično, Vagnerovci su zauzeli i ključne vojne tačke u ovom gradu.

ZELENSKI NA POTEZU NAKON POBUNE VAGNERA: Vojne snage koncentrisane na ključnim tačkama - očekuje se napad Ukrajinaca

Foto: Tanjug/AP

Zvanični Kijev je iskoristio provokaciju Prigožina i koncentriše snage za ofanzivu na taktičkom pravcu ka Bahmutu, saopštilo je u danas rusko ministarstvo odbrane.

"Koristeći Prigožinovu provokaciju za unošenje pometnje, kijevski režim koncentriše snage 35. brigade marinaca i 36. mehanizovane brigade na bahmutskom taktičkom pravcu za ofanzivno dejstvo", saopštilo je Ministarstvo.

Zakazano je hitno vanredno obraćanje predsednika Rusija Vladimira Putina.

Prigožin je nešto ranije poručio je da su njegovi borci i on spremni da umru za domovinu i oslobađanje ruskog naroda od aktuelnog vojnog vođstva.

"Spremni smo da umremo, svih nas 25.000", rekao je Prigožin u audio poruci na Telegramu.

Jevgenij Prigožin je takođe optužio ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova da su „doneli odluku da unište neposlušne jedinice (Vagnerovog PMC) koje su spremne da zaštite svoju otadžbinu“.

Prigožin je upozorio da ga niko ne ometa: „Uništićemo sve što nam se nađe na putu“, rekao je on.

Prigožin je nazvao generale Vladimira Putina "zlom koje se mora zaustaviti" i najavio da kreće u "marš za pravdu" ka Moskvi, nakon što je, kako kaže, Rusija bombardovala baze njegove vojske. On je najavio osvetu, a Moskva se nakon ovih reči Prigožina oglasila i obećala da će suzbiti svaku "oružanu pobunu".

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sergej

25.06.2023 00:44

Nema ništa od želja natofila🤣🤣🤣 Manevar da se izvrše brze šminkerske promene u ruskom vojnom vrhu i Wagner uđe u sastav i kontrolu armije RF, a kuvar ode u penziju sa punim čekmežetom 😂😂😂