Američki Kongres izglasao neverovatnu pomoć Ukrajini u iznosu od 61 milijardu dolara!

Autor:

Svet

20.04.2024

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi zakon o pomoći Ukrajini usvojen u američkom kongresu

Američki Kongres izglasao neverovatnu pomoć Ukrajini u iznosu od 61 milijardu dolara!

Foto: Tanjug/AP Alex Brandon, shutterstock, Tanjug/AP Photo/Armando Babani


Predstavnički dom američkog Kongresa nedavno je usvojio nacrt zakona o dodatnoj pomoći Ukrajini, čime je odobreno skoro 61 milijarda dolara za podršku ovoj zemlji. Ova odluka dolazi u ključnom trenutku za Ukrajinu, koja se suočava sa brojnim izazovima, uključujući vojne sukobe i ekonomske teškoće.

Podrška u Vreme Krize

Odobrenje ovako značajnog iznosa pomoći predstavlja snažnu podršku Ukrajini u vreme krize. Ova pomoć će biti od vitalnog značaja za stabilizaciju situacije i pružanje podrške ukrajinskom narodu.


Odobravanje ove pomoći takođe ukazuje na važnost koju Sjedinjene Američke Države pridaju globalnoj politici i podršci saveznicima. Američka podrška Ukrajini nije samo humanitarnog karaktera, već takođe predstavlja i jasan politički signal u regionalnim i globalnim odnosima.


Ovo usvajanje zakona je dočekano snažnim odobravanjem u Ukrajini. Zvaničnici ove zemlje istakli su zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na podršci u ovim teškim vremenima. Takođe, istakli su da će ova pomoć biti od suštinskog značaja za obnovu i razvoj zemlje.


Podrška Ukrajini takođe ima širi značaj za regionalnu stabilnost. Ova zemlja igra ključnu ulogu u odnosima između Rusije i Zapada, te podrška njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu ima dalekosežne posledice za geopolitičku dinamiku u regionu.


Usvajanje nacrta zakona o dodatnoj pomoći Ukrajini od strane američkog Predstavničkog doma predstavlja značajan korak za podršku ovoj zemlji u teškim vremenima. Sa odobrenjem ovako značajne sume, Sjedinjene Američke Države jasno pokazuju svoju posvećenost regionalnoj stabilnosti i podršci saveznicima, dok Ukrajini pružaju neophodnu podršku za prevazilaženje izazova sa kojima se suočava. Očekuje se da će Senat takođe podržati ovaj nacrt zakona, čime će se otvoriti put za njegovo konačno usvajanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading