VELIKI PREOKRET! PORTPAROL ZELENSKOG KRIVI PREVODIOCE: Kaže da je ukrajinski predsednik novinarima odgovorio da Bahmut NIJE PAO (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

21.05.2023

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sergij Nikiforov, portparol ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, negirao je na Fejsbuku da je šef države tokom obraćanja medijima na samitu G7 u japanskom gradu Hirošimi priznao pad Bahmuta.

VELIKI PREOKRET! PORTPAROL ZELENSKOG KRIVI PREVODIOCE: Kaže da je ukrajinski predsednik novinarima odgovorio da Bahmut NIJE PAO (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Po Nikiforovu, novinar je poručio Zelenskom da "Rusi kažu da su zauzeli Bahmut", na šta je predsednik Ukrajine odgovorio sa "mislim da nisu".

Nikiforov tvrdi da je do nesporazuma došlo zbog lošeg prevoda i poručio da Zelenski nije potvrdio da su oružane snage Ukrajine izgubile kontrolu nad gradom u Donjeckoj oblasti.

Foto: screenshot/Facebook Sergii Nykyforov

Fejsbuk post Sergija Nikiforova, portparola ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog

S druge strane, Rojters i AP su preneli da je Zelenski potvrdio da je Rusija preuzela kontrolu nad Bahmutom, posle žestoke borbe za taj grad koja je trajala osam meseci i koju su vodili ruska privatna paravojna organizacija "Vagner grupa" uz podršku ruske vojske.

Prema AP, Zelenski je kazao da veruje da je Ukrajina izgubila taj grad, ali je dodao da "tamo nije ništa ostalo" i da su Rusi "sve uništili".

U delu za koji Nikiforov tvrdi da je pogrešno preveden, Zelenski je, po AP, na pitanje da li je Bahmut i dalje pod kontrolom Kijeva odgovorio sa "mislim da nije".

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski s američkim predsednikom Džoom Bajdenom na samitu G7 u Japanu

- Danas je Bahmut samo u našim srcima - kazao je Zelenski i dodao da "tamo nema ničega".

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je strateški važan Bahmut "oslobođen", nakon čega je ruski predsednik Vladimir Putin čestitao vagnerovcima i pripadnicima ruske vojske na zauzimanju tog ukrajinskog grada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading