BELA KUĆA: "PREDSEDNIK GA PODRŽAVA"! Bajdenov sin tvrdi da nije kriv za utaju poreza

Autor:

Svet

27.07.2023

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rutinsko ročište o izjašnjavanju o krivici neočekivano se pretvorilo u trosatnu raspravu koja je uključivala diskretne pregovore između advokata.

BELA KUĆA: "PREDSEDNIK GA PODRŽAVA"! Bajdenov sin tvrdi da nije kriv za utaju poreza

Foto: Tanjug/AP

Hanter Bajden, sin američkog predsednika Džoa Bajdena, izjasnio se da nije kriv za utaju poreza nakon što je savezni sudija u Delaveru rekla da joj treba više vremena da pregleda predloženu nagodbu sa saveznim tužiteljima po kojoj bi Bajden izbegao drugu optužbu za nezakonito posedovanja oružja.

Rutinsko ročište o izjašnjavanju o krivici neočekivano se pretvorilo u trosatnu raspravu koja je uključivala diskretne pregovore između advokata i oštra pitanja sudije okružnog suda SAD-a Maryellen Noreike.

- Danas ne mogu prihvatiti sporazum o priznanju krivice - rekla je, zamolivši strane da je izveste zašto bi ga trebala prihvatiti.

Predsednik podržava svog sina

To znači da Hanterovi advokati još mogu uveriti Noreiku da odobri ispregovaranu nagodbu ili da je promeni na način koji bi joj bio prihvatljiv. Hanter Bajden nije platio porez na prihod veći od 1.5 miliona dolara u 2017. i 2018. i duguje više od 100.000 dolara, tvrde tužitelji.

U odvojenom slučaju optužen je za nezakonito posedovanje vatrenog oružja i korišćenje kontrolisanih supstanci bez izdatog recepta. Portparolka Bele kuće Karine Jeane-Pierre rekla je da predsednik podržava svog sina.

- Hanter Bajden je privatni građanin i ovo je njegova osobna stvar - dodala je.

Republikanci su Hantera godinama optuživali da je iskoristio političku moć svog oca za sopstvenu korist u svojim poslovima u Ukrajini i Kini. Istraga koju je proveo američki državni advokat David Weiss, kog je Trump imenovao, nije otkrila nikakve dokaze koji bi poduprli te tvrdnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading