PUTIN ZADAO ZAVRŠNI UDARAC LGBT POPULACIJI! Rusija zabranila operacije promene pola i poništava brakove osoba koje su to uradile!

Autor:

Svet

13.07.2023

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zakonodavci opisuju ovu meru kao zaštitu Rusije od "zapadne anti-porodične ideologije", a neki opisuju tranziciju polova kao "čisti satanizam".

PUTIN ZADAO ZAVRŠNI UDARAC LGBT POPULACIJI! Rusija zabranila operacije promene pola i poništava brakove osoba koje su to uradile!

Foto: Tanjug/AP

Državna duma, donji dom ruskog parlamenta, odobrio je danas oštriju verziju zakona koji zabranjuje operacije promene pola i dodatnim klauzulama poništava brakove u kojima je jedna osoba promenila pol i zabranjuje transrodnim osobama da postanu hranitelji ili usvojitelji.

Poslanici su za sutra zakazali treće i poslednje čitanje tokom kog će, procenjuje Asošiejtid pres, zakon koji predstavlja težak udarac za stigmatizovanu LGBTK+ zajednicu u Rusiji, biti sigurno usvojen.

Predlog zakona zabranjuje bilo kakve "medicinske intervencije koje imaju za cilj promenu pola osobe", kao i promenu pola u zvaničnim dokumentima i javnim evidencijama.

Nove klauzule koje su dodate u zakon takođe menjaju Porodični zakonik Rusije navodeći promenu pola kao razlog za poništenje braka i zabranjuje osobama koje su promenile pol da postanu hranitelji ili usvojitelji.

Zakonodavci opisuju tu meru kao zaštitu Rusije od "zapadne anti-porodične ideologije", a neki opisuju tranziciju polova kao "čisti satanizam".

To je uznemirilo transrodnu zajednicu u zemlji i izazvalo je kritike ne samo od zagovornika LGBTK+ prava, već i od medicinske zajednice.

Kremlj je 2013. godine usvojio prvi zakon koji ograničava LGBTK+ prava, poznat kao zakon o "gej propagandi" koji je zabranio svako javno odobravanje "netradicionalnih seksualnih odnosa" među maloletnicima.

Ruski redsednik Vladimir Putin je 2020. godine sproveo ustavnu reformu koja je zabranila istopolne brakove.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading