OTKRIVENE SVE TAJNE PUTINOVOG VOZA: Pogledajte u kakvom luksuzu se vozi, sve PRŠTI OD RASKOŠI, TV od 12. 000 dolara, teretana, hamam i KOZMETIČKI CENTAR (VIDEO)

Autor:

Svet

06.07.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za održavanje i obezbeđenje specijalnog voza Vladimira Putina zaduženo je rukovodstvo Ruskih železnica i desetine službenika Federalne službe bezbednosti.

OTKRIVENE SVE TAJNE PUTINOVOG VOZA: Pogledajte u kakvom luksuzu se vozi, sve PRŠTI OD RASKOŠI, TV od 12. 000 dolara, teretana, hamam i KOZMETIČKI CENTAR (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, youtube.com

Predsednik Rusije Vladimir Putin se po zemlji kreće specijalnim tajnim blindiranim vozom,a sada su na portalu Dosije centar objavljene slike i podaci. Novi, opsežni pregled Putinovog privatnog voza proizašao je iz rada Centra za dosijee u saradnji sa CNN-om , nemačkim listom Suddojče cajtung i nemačkim emiterima Vestdojčer rundfunk i Nord dojčer rundfunk.

Novinari ovog portala su proučavali  podatke o javnim nabavkama i kompaniji Cirkon servis, koja pravi vagone za Putina. 

 

Putin je navodno počeo da koristi vozove umesto aviona kako bi izbegao moguće praćenje svojih letova, jer je mnogo teže pratiti kretanje vozova.

 

Za održavanje i obezbeđenje specijalnog voza Vladimira Putina zaduženo je rukovodstvo Ruskih železnica i desetine službenika Federalne službe bezbednosti.

Osam vagona Putinovog voza je proizvedeno za vreme SSSR-a ili ubrzo nakon njegovog raspada. To su uglavnom tehnički vagoni: komunikacioni centri, dizel elektrana, kao i restorani. Novi vagoni za voz počeli su da se grade 2004. godine tokom prvog Putinovog predsedničkog mandata, a najnovije nabavke su specijalni vagoni sa teretanom, hamamom, barom i bioskopom.

Prema podacima Dosije centra, voz je koštao budžet najmanje 6,8 milijardi rubalja.

U sastavu voza je 22 vagona, uključujući tri restorana i "sportsko zdravstveni vagon".

Na njemu je i oprema za hitne slučajeve koji spašavaju živote, kao što su ventilator i defibrilator. Infuziona jedinica omogućava da se izmeri i ubrizga tačna doza leka za pacijenta. U njemu je i oprema za kozmetičke tretmane.

Vagon-kancelarija je dizajnirana za zvučno izolovane razgovore i opremljen je savremenom opremom. U celom vozu, telefoni i internet usluga su zaštićeni programom za šifrovanje.

 

Televizija u vozu predstavljala je problem. Signali bi se gubili tokom prolaska kroz tunele ili ispod mostova. Da bi se ovo popravilo, napravljen je poseban sistem koji preuzima signal pre nego što se prenese na ekran, tako da Putin ne mora da čeka da se slike preuzmu.

 

Voz ima i hamam i teretanu.

Prema pisanju portala, pravi se i vagon sala sa multimedijalnim centrom.

Izgradnja i održavanje predsedničkog voza koštaće Ruse oko 7 milijardi rubalja, izračunao je Centar za dosijee.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading