URADITE TO BRZO! Ruski predsednik izdao hitnu naredbu

Autor:

Svet

19.04.2023

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin naložio da se ispravi situacija sa gomilanjem vozila na punktu Gukovo na granici LNR.

URADITE TO BRZO! Ruski predsednik izdao hitnu naredbu

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin je zadužio potpredsednika vlade Marata Husnulina da organizuje prolazak vozila kroz punkt Gukovo na administrativnoj granici Luganske Narodne Republike i Rostovske oblasti.

Nemoguće je proći tamo. To treba hitno dovesti u red. Molim vas, Marate, razgovarajte sa putarima. To uopšte nije teško, ne zahteva nikakve dodatne napore - rekao je predsednik na sastanku sa članovima vlade.

Sada deo specijalnih vozila i automobila zaobilazi punkt, napomenuo je šef države.

- I postoji velika količina opreme na kontrolnim punktovima. Štaviše, ovi teški kamioni nisu vojni, inače su uglavnom civili. Ali to je i problem isporuke. Ponavljam, gledao sam - naglasio je Putin.

Foto: Tanjug/AP

 

Prema njegovim rečima, takvim tempom uskoro će biti nemoguće ne samo proći, već i proći.

Prvo, sve je usko, a drugo, tamo praktično nema puteva. Ne znam ni kako tamo prolazi privatni prevoz - rekao je predsednik.

Kako je objasnio ruski lider, da bi se rešio problem zagušenja, trebalo bi proširiti kontrolne punktove. To je, pak, povezano sa bezbednošću - agencije za sprovođenje zakona će tražiti podršku vlade zbog povećanja broja skrining kompleksa, kao i broja zaposlenih u njima, dodao je on.

Naravno, ovo nije put od Rostova na Donu do kontrolnog punkta Gukovo. To je druga priča generalno na ovim teritorijama. Ali, kao i na Krimu svojevremeno, ima još mnogo posla. da se uradi. Sada je potrebno uraditi ono najblistavije, najneophodnije. I to treba uraditi hitno, brzo - rezimirao je Putin.

Predsednik je 17. aprila posetio štab grupe trupa Dnjepr u Hersonskoj oblasti i štab Nacionalne garde Vostok u Luganskoj Narodnoj Republici. Kako je saopštila pres-služba Kremlja, predsednik je doleteo helikopterom, a zatim je automobilom stigao do sedišta Dnjepra.

Nakon što je saslušao izveštaje i razgovarao sa vojskom, Putin se helikopterom preselio u sedište Vostoka u LNR, gde je takođe dobijao izveštaje visokih oficira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading