MAKRON RADI SA KINEZIMA: Kraj rata Ukrajine i Rusije već na leto? (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

18.04.2023

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron naložio je svom savetniku za spoljnu politiku Emanuelu Bonu da zajedno sa Vang Jijem, najvišim kineskim diplomatom koji je na čelu Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, radi na uspostavljanju osnova za pregovore između Ukrajine i Rusije.

MAKRON RADI SA KINEZIMA: Kraj rata Ukrajine i Rusije već na leto? (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Blumberg je, pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa Makronovim planom, objavio da je cilj francuske strategije da se razgovori između dve zaraćene strane održe već ovog leta "ako sve bude kako treba".

Makron tokom nedavnog putovanja u Kinu nije uspeo da ubedi predsednika Si Đinpinga da razgovara s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, ali je zvaničnik Jelisejske palate potvrdio da Bon treba da razgovara sa Vangom.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

Blumbergov izvor je naveo da su francuski saveznici obavešteni o svakoj inicijativi Makrona, uključujući i ovu.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski

Navodi se da bi svi budući pregovori zavisili od nekoliko uslova, uključujući uspešnost najavljene ukrajinske prolećne kontraofanzive, koja bi, u slučaju uspeha, Kijev stavila u snažniju poziciju tokom eventualnih pregovora.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading