DAO SEBI ROK OD 100 DANA: Makron veruje da može da smiri Francuze (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

18.04.2023

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska vlada će u narednih 100 dana spremiti sveobuhvatan plan koji bi zemlji trebalo da omogući da ponovo stane na noge i zaleči se nakon višenedeljnih nasilnih protesta pokrenutih protiv reforme penzionog sistema koju je pokrenuo predsednik Emanuel Makron.

DAO SEBI ROK OD 100 DANA: Makron veruje da može da smiri Francuze (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

To je u televizijskom obraćanju naciji poručio sam predsednik Francuske, koji je dao sebi tačno 100 dana da sredi stanje u državi posle haosa izazvanog njegovom reformom.

Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron i premijerka Elizabet Born

On je od vlade premijerke Elizabet Born zatražio da započne otvorene razgovore sa sindikatima o brojim pitanjima.

Šef Jelisejske palate je ovo najavio dva dana pošto je potpisao zakon o povećanju starosne granice za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine. Makron je rekao da premijerka Born treba da predloži mere koje se tiču uslova za rad, zakona i reda, obrazovanja i zdravstvenih pitanja.

Foto: Tanjug/AP

Francuska policija

- Pred nama je 100 dana smirenja, jedinstva, ambicija i akcija za Francusku - rekao je Makron i dodao da mu je žao što promene u penzionom sistemu nije podržala šira javnost.

Demonstranti u gradovima širom Francuske okupili su se u ponedeljak uveče ispred gradskih većnica lupajući u šerpe i lonce, tokom televizijskog obraćanja francuskog predsednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading