MAKRON DOŽIVEO DEBAKL U HAGU, DEMONSTRANTI MU PREKINULI GOVOR! Francuski predsednik ih upozorio: Doveli ste demokratiju u opasnost

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.04.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makron je nekoliko minuta pokušavao da nadglasa demonstrante koji su vikali.

MAKRON DOŽIVEO DEBAKL U HAGU, DEMONSTRANTI MU PREKINULI GOVOR! Francuski predsednik ih upozorio: Doveli ste demokratiju u opasnost

Foto: Tanjug/AP

Holandski demonstranti prekinuli su govor francuskog premijera Emanuela Makrona u Neksus institutu u Hagu, nakon čega je on rekao da oni koji ne poštuju izborni proces i izabrane lidere dovode demokratiju u opasnost.

Makron je trebalo da održi govor o evropskom suverenitetu na početku državne posete Holandiji, nakon višenedeljnih protesta širom Francuske protiv penzione reforme, prenosi Rojters.

- Gde je francuska demokratija? Kada smo je izgubili? - uzviknuo je jedan od demonstranata, dok je drugi istakao transparent na kojem je pisalo ''Predsednik nasilja i licemerja''.

Agencija prenosi da je Makron nekoliko minuta pokušavao da nadglasa demonstrante koji su vikali.

On je rekao da je društvena debata ''veoma važna'', ali da konferencija nije mesto za proteste.

- Glasate i birate svoje predstavnike. Onog dana kada pomislite - "Ne slažem se sa zakonom, dakle mogu da radim šta god poželim'', doveli ste demokratiju u opasnost - rekao je Makron.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jojo

14.04.2023 18:36

Babo jebac