AMERIKANCI ŠPIJUNIRALI I ZELENSKOG: Procurili dokumenti, hteo da napadne rusku teritoriju?

Autor:

Svet

10.04.2023

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komanda Oružanih snaga Ukrajine izmenila je određene planove nakon curenja povjerljivih američkih obaještajnih dokumenata, javili su američki mediji pozivajući se na neimenovane izvore.

AMERIKANCI ŠPIJUNIRALI I ZELENSKOG: Procurili dokumenti, hteo da napadne rusku teritoriju?

Foto: printskrin/youtube/ Office of the President of Ukraine

Izvor blizak predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom izjavio je da je Kijev usled curenja podataka već promenio određene planove.

Iako mediji nisu objavili šta je tačno izmenjeno, u izveštajima se navodi da u jednom od dokumenata Pentagona piše da je Zelenski krajem februara predložio napad dronovima na ruske položaje u Rostovskoj oblasti, pošto Ukrajina ne poseduje dalekodometne projektile koji bi mogli da pogode te mete, prenosi Blic.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

 

Izvor je istakao da ukrajinski zvaničnici nisu bili iznenađeni činjenicom da ih Amerikanci špijuniraju, ali da su bili zabrinuti zbog curenja podataka.

Pozivajući se na zvaničnike upoznate sa situacijom, mediji su prošle sedmice preneli da je velika količina dokumenata objavljena na internetu, te da su među njima vojni dokumenti SAD koji se tiču Ukrajine, Kine i Bliskog istoka. Pojedini dokumenti navodno su otkrili slabosti ukrajinske protivvazdušne odbrane i nedostatak municije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading