OVO JE UHAPŠENA DARIJA TREPOVA! Donela statuu sa bombom? Osumnjičena za ubistvo ratnog reportera u Sankt Peterburg (VIDEO)

Autor:

Svet

03.04.2023

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darija Trepova, osumnjičena za ubistvo ruskog ratnog reportera Vladlena Tatarskog, uhapšena je u Sankt Peterburgu, saopštio je istražni komitet Rusije.

OVO JE UHAPŠENA DARIJA TREPOVA! Donela statuu sa bombom? Osumnjičena za ubistvo ratnog reportera u Sankt Peterburg (VIDEO)

Foto: Светалина twitter printscreen

- Službenici Istražnog komiteta Rusije, zajedno sa operativnim službama, priveli su Dariju Trepovu pod sumnjom da je umešana u eksploziju u kafiću u Sankt Peterburgu - navodi se u izveštaju.

Kako se navodi u istrazi, Trepova je osumnjičena da je u kafić donela kutiju sa bistom Tatarskog, u kojoj je bila eksplozivna naprava koja je ubila ruskog blogera.

 

 

Tatarski je poginuo u nedelju u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu. Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak.

Izvor RIA Novosti javio je da je eksplozivnu napravu, upakovanu u figuricu, navodno doneo jedan od posetilaca večeri kao poklon Tatarskom. Mediji pišu da je to uradila Trepova.

Navodno, ona mu je dala statuu, na šta joj se zahvalio. Sela je oko tri metra dalje, posle 5 minuta se sve desilo. Oni koji su sedeli u prvim redovima su umrli. U eksploziji je povređeno 16 osoba, piše Informer.

 

 

Novinar koji je bio na događaju sa Vladlenom Tatarskim, Marat Arnis, rekao je za Fontanku da su, iz bezbednosnih razloga, gosti tribine morali da skinu jakne nakon ulaska u kafić. Neki gosti su protestovali, ali su svi skinuli kapute i jakne.

Čuvar na ulazu je primetio kutiju u kojoj se nalazila statua i zabranio devojčici da je unese, rekao je novinar.

- Devojka koja je donela statuu sedela je malo dalje od mene i na početku nam je rekla da je nisu pustili na ulazu jer su mislili da je bomba u paketu. Upravo je to rekla. Ali je od Vladlena tražila dozvolu: 'Dozvolite, ipak ću ga uvesti'. A Vladlen joj je rekao: Uđi, ali ćemo i to proveriti. To su bile njegove reči, to je sigurno - rekao je novinar.

Devojka je Tatarskom na tribini rekla da ima poklon za njega, nakon čega je iznela kutiju u kojoj se nalazila pozlaćena bista koja nije ličila na Tatarskog, rekli su svedoci.

Nakon što mu je predala bistu i razmenila nekoliko rečenica sa njim, devojka je krenula ka svom mestu. Nakon što ju je Tatarski pozvao da sedne pored njega, Trepova je odgovorila da je bila stidljiva, ali je na kraju ipak sela, ispričala je za Fontanku druga svedokinja, prenosi Informer.

U eksploziji u „Strit Baru“ u centru Sankt Peterburga poginuo je poznati bloger, ratni izveštač Vladlen Tatarski, a povređene su, prema najnovijim inofrmacijama, 32 osobe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading