SNIMLJEN TRENUTAK KADA SU TATARSKOM PREDALI FIGURICU-BOMBU KAO POKLON? Objavljen snimak na društvenim mrežama za koji se tvrdi da je nastao nekoliko minuta pre EKSPLOZIJE! (VIDEO)

Autor:

Svet

02.04.2023

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladlen Tatarski, poznati ruski ratni dopisnik, nastradao je u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu.

SNIMLJEN TRENUTAK KADA SU TATARSKOM PREDALI FIGURICU-BOMBU KAO POKLON? Objavljen snimak na društvenim mrežama za koji se tvrdi da je nastao nekoliko minuta pre EKSPLOZIJE! (VIDEO)

Foto: Twitter

Eksplozija koja se dogodila u kafiću u Sankt Peterburgu u kojoj je poginuo ratni dopsnik Vladlen Tatarski, najverovatnije je uzrokovana bombom koju je Tatarski primio kao poklon u vidu statue.

Kako prenosi RIA Novosti, jedna osoba je prišla ruskom dopsiniku i predala mu figuricu, a samo nekoliko minuta kasnije usledila je snažna eksplozija u kojoj je Tatarski poginuo, a 16 osoba zadobilo povrede.

Na Tviteru se pojavio i snimak za koji se tvrdi da je navodno nastao samo nekoliko trena pre njegovog stradanja.

 

 

Ko je Vladlen Tatarski?

Organizator događaja u Sankt Peterburgu, gde je u eksploziji poginuo vojni bloger Tatarski, rekao je da je preduzeo mere bezbednosti, ali one nisu bile dovoljne.

Vladlen Tatarski (pravo ime Maksim Fomin) bio je istaknuti bloger i glasni pobornik ruskog rata u Ukrajini. Izveštavao je i sa fronta u Ukrajini.

Prošle godine je stekao posebnu slavu nakon što je objavio video snimljen unutar Kremlja u kojem je rekao: „Pobedićemo svakoga, ubićećemo svakoga, opljačkaćemo svakoga po potrebi. Baš kako nam se sviđa“.

Inače, Tatarski je i otvoreno podržavao i režim Vladimira Putina.

Bomba puna eksera i šrafova

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je danas poginuo ratni izveštač Vladlen Tatarski u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu.

- U 18.13, policija je primila informaciju o eksploziji, a jedna osoba je poginula, u pitanju je ratni izveštač Tatarski, dok je 16 ljudi ranjeno - rečeno je TASS-u iz pres službe ministarstva.

Eksplozivna naprava koja je eksplodirala u kafiću u Sankt Peterburgu je bila puna eksera, šrafova, i ciljala je upravo Tatarskog, dodao je portparol ministarstva.

- Ručno pravljena eksplozivna naprava bila je puna eksera i sitnih, oštrih komada, a meta je bio Tatarski - dodao je portparol.

Snaga eksplozivne naprave bila je veća od one koju bi proizvelo 200 grama TNT. Lokalno tužilaštvo okruga Sankt Peterburg pokrenulo je istragu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Da li sam u pravu

04.04.2023 12:44

Taj što je snimao znao je da će biti explozija. Polako je počeo da se sakriva iza tela gostiju.