ŽESTOK UDARAC ZA PUTINOVU RUSIJU! Zelenski i Ukrajina povukli RADIKALAN POTEZ - dosta im je svega!

Autor:

Sport

31.03.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko-ukrajinski sukob ne jenjava, preliva se i na sport.

ŽESTOK UDARAC ZA PUTINOVU RUSIJU! Zelenski i Ukrajina povukli RADIKALAN POTEZ - dosta im je svega!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinske vlasti povukle su radikalan potez! Volodimir Zelenski od početka rata insistira na žestokim sankcijama Rusiji i Vladimiru Putinu, a sada je doneta najnovija odluka koja se tiče zabrane nastupa ukrajinskim sportistima na svim takmičenjima u kojima participiraju Rusi.

Ovo uključuje i Olimpijske igre koje će biti održane u Parizu 2024. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zakuvalo se pred OI - Ukrajinci neće sa Rusima

Ministar Oleg Nemčinov rekao je da je ukrajinska vlada donela takvu odluku na predlog ministra omladine i sporta, predsednika Nacionalnog olimpijskog komiteta Vadima Gucajta.

Ova odluka je odgovor na nova pravila Međunarodnog olimpijskog komiteta, koja dozvoljavaju sportistima iz Ruske Federacije i Belorusije da učestvuju na takmičenjima u pojedinačnoj konkurenciji i pod neutralnom zastavom.

Videćemo kako će na sve ovo odgovoriti ruska strana, a podsećamo da je invazija na Ukrajinu počela 24. februara prošle godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Zokson

09.04.2023 10:08

Pa ko nece, nece ! Prdlog Ukrajinskim sportistima: Nastupajte kao Ruski drzavljani , svejedno cete morati da primite njihovo drzavljanstvo !👍