PREMIJERKA BRNABIĆ: Regionalni političari snimaju video podrške kandidatima, a optužuju Aleksandra Vučića koji ćuti, da se meša u izborni proces u Crnoj Gori

Autor:

Vesti

31.03.2023

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da se u mnogim regionalnim medijima može pročitati kako se Aleksandar Vučić meša u izbore u Crnoj Gori, a da on nijednom nije prokomentarisao tu temu.

PREMIJERKA BRNABIĆ: Regionalni političari snimaju video podrške kandidatima, a optužuju Aleksandra Vučića koji ćuti, da se meša u izborni proces u Crnoj Gori

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Premijerka Ana Brnabić

Ana Brnabić je odgovarajući na pitanja tokom izjava za medije nakon sastanka sa premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim rekla da su se mnogi drugi političari iz regiona izjasnili o svojim favoitima na predsedničkim izborima u Crnoj Gori.

“Videla sam na više mesta u regionalnim medijima da se Aleksandar Vučić meša u izborni proces u Crnoj Gori. Istine radi, on nijednu jedinu reč nije rekao o tim izborima. Međutim, mnogi drugi regionalni političari jesu direktno podržali određenog kandidata. Aljbin Kurti je, primera radi, otvoreno podržao Mila Đukanovića. I to je svima u redu i niko ne kaže ništa, ali se zato Aleksandar Vučić meša u izborni proces”, rekla je Brnabić.

Ona je kao neverovatnu činjenicu ocenila to da je Denis Bećirović, član predsedništva Bosne i Hercegovine, snimio video podrške Milu Đukanoviću, koji je jedan od dva kandidata u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori, koji se održavaju u nedelju.

“Dakle, član predsedništva jedne zemlje snima video da podrži predsedničkog kandidata, samo nekoliko dana pred izbore. Meni nikada u životu ne bi palo na pamet da snimim video i podržim predsedničkog kandidata u bilo kojoj drugoj zemlji, osim Srbije. To bih smatrala kao uvredu za tu drugu zemlju i sve njene građane”, jasna je bila premijerka.

Ona je na kraju podvukla da je na njoj odgovornost da jasno glasno kaže ove činjenice, iako se u mnogim medijima u regionu stvara potpuno drugačija slika.

“Građani Crne Gore mogu i treba da vide kakav je odnos Srbije i njenih predstavnika vlasti prema njihovom izbornom procesu, a kakav je odnos nekih drugih. Ono što jeste licemerno je da njima niko nijednu jednu reč nije rekao, ali kao i uvek, Aleksandar Vučić je kriv za sve”, zaključila je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (84)

Loading
Jana

31.03.2023 13:48

Vucic se ne mesa u crnogorske predsednicke izbore!

Aca

31.03.2023 13:50

U Crnoj Gori neka pobedi na izborima onaj koga narod izabere a Vučić se u taj proces ne meša.

Jela

31.03.2023 13:51

Vučić je potpuno van dešavanja izbora u Crnoj Gori , opet lažne optužbe na Vučićev račun

Sale

31.03.2023 13:52

Vučić se nije oglasio povodom izbora u Crnoj Gori.