PROGOŽIN UDARIO NA VRH RUSIJE: Borci Vagnera umiru zbog vas!

Autor:

Svet

22.02.2023

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uputio je oštre optužbe na račun vojnih snaga Rusije.

PROGOŽIN UDARIO NA VRH RUSIJE: Borci Vagnera umiru zbog vas!

Foto: Tanjug/AP

Vođa ruske paravojne formacije Vagner Jevgenij Prigožin danas je na aplikaciji Telegram objavio uznemirujuću fotografiju na kojoj se mogu videti tela na desetine boraca te grupe, a u istoj objavi je napisao optužbe na račun vojnih snaga Rusije.

On je u istoj objavi naveo da su borci njegove grupe poginuli nakon što im je oduzeta municija, prenosi Rojters.

Prigožin je osnivač grupe Vagner koja se za račun Moskve bori u Ukrajini, i ove nedelje je više puta optužio rusko Ministarstvo odbrane da namerno ne snabdeva municjiom u dovoljnim količinama Vagnerove borce, i naveo da je reč o izdajničkim pokušajima da se uništi Vagner.

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je te navode kao ''potpuino neistinite'', i ocenilo da je reč o pokušajima da se stvore podele ''koje bi išle na ruku isključivo neprijatelju''.

Kako navodi Rojters, za Prigožina je neobično to što je objavio fotografije desetina mrtvih boraca kako leže na zaleđenom tlu u istočnoj Ukrajini, gde se Vagner grupa bori da zauzme mali grad Bahmut.

- Ovo je jedna od lokacija gde sakupljamo tela mrtvih. To su momci koji su juče umrli od takozvane gladi za granatama. Majke, žene i deca će dobiti tela. Trebalo je da bude bar pet puta manje mrtvih. Ko je kriv što su poginuli? Oni koji je trebalo da odluče da nam stigne više municije - rekao je Prigožin.

On je objavio i kopiju dopisa koji je navodno poslao ministarstvu odbrane, a putem kojeg je zahtevao slanje dodatne municije, prenosi Tanjug.

- Još uvek nam ne daju municiju. Nisu preduzeti nikakvi koraci u tom smeru - rekao je Prigožin i dodao da ministar odbrane Sergej Šojgu i načelnik generalštaba Valerij Gerasimov nisu stavili svoje potpise na formulare kojim se odobrava slanje municije.

Uprkos navodnoj nestašici, Prigožin je najavio da će njegova formacija nastaviti sa borbama u Bahmutu.

- Dvostruko više nas će umreti, dok nas više ne bude. A kad Vangerovi borci budu mrtvi, onda će Šojgu i Gerasimov morati da uzmu oružje u svoje ruke - naveo je.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading