UPUCAN U GLAVU RUSKI NEONACISTA KOJI JE MAHAO LOBANJOM "UKRAJINCA"! Upozorenje za vođu plaćeničke grupe Vagner!?

Autor:

Svet

05.02.2023

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Mangušev bio je poznat kao jedan od najprepoznatljivijih ruskih TV spin doktora pre nego što je otišao u vojsku pod imenom Bereg.

UPUCAN U GLAVU RUSKI NEONACISTA KOJI JE MAHAO LOBANJOM "UKRAJINCA"! Upozorenje za vođu plaćeničke grupe Vagner!?

Foto: Printskrin/Tviter

Proruski plaćeni borac upucan je u glavu u napadu za koji su analitičari nagovestili da bi mogao da bude upozorenje vođi ruske plaćeničke grupe Vagner - koja je sve moćnija.

Igor Mangušev bio je poznat kao jedan od najprepoznatljivijih ruskih TV spin doktora pre nego što je otišao u vojsku pod imenom Bereg.

 

 

U ranim jutarnjim satima u subotu Mangušev je prebačen u bolnicu u Stahanovu u istočnoj ruskoj regiji Donjeck s prostrelnom ranom u glavi, prenosi The Telegraph.

Slike Manguševa kako krvav leži na bolničkom krevetu podelio je na društvenim mrežama njegov prijatelj Boris Rožkin, opisujući njegovo stanje kao jako teško.

Lekari su navodno utvrdili da ga je iz neposredne blizine upucao neko iz pištolja. Za sada nisu poznati nikakvi dalji detalji napada. Ruski stručnjak Mark Galeoti rekao je da su Manguševljeve veze s Jevgenijem Prigožinom značajne i da bi ovo mogao biti 'proxy napad'.

Galeoti je rekao:

- Mislim da ovo možemo sa sigurnošću opisati kao pogodak. Ovo bi moglo da bude upozorenje, ili uzimanje pešaka s ploče, ili znak da neprijateljski suparnici gospodina Prigožina osećaju da je dovoljno oslabljen da mogu da se pomaknu.

Lobanjom mahao na pozornici

Mangušev je prošlog avgusta izazvao zgražavanje, kada se pojavio snimak na kom maše lobanjom, kako je on tada naveo, ukrajinskog vojnika ubijenog u Mariupolju.

Uvrnuti ultranacionalista je rekao:

- Zašto ne može biti nikakvog pomirenja? Ruske zemlje Novorosije moraju se vratiti nazad. Mi ne ratujemo s ljudima od krvi i mesa. Ratujemo s idejom - Ukrajina kao antiruska država.

Mangušev je na svom Telegram kanalu otvoreno pozivao na ubijanje civila.

- Zapalićemo vaše kuće, pobiti vaše porodice, oduzeti vam decu i odgojiti ih u Ruse - objavio je.

Mangušev se navodno bori protiv Ukrajine, ali je i šef nacionalističkog pokreta Svetla Rusija i tvorac privatne vojske ENOT za koju se tvrdi da ima veze s FSB-om.

Performansom s ljudskom lobanjom prekršen je najmanje jedan član - 244 - Krivičnog zakona Ruske Federacije: "skrnavljenje tela mrtvih". To je takođe ratni zločin u međunarodnom pravu. Mesto i vreme snimanja videa nisu bili jasni i nisu se mogli nezavisno potvrditi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading