TREĆI SVETSKI RAT BI MOGAO DA POČNE ČIM BI RUSKI TENKOVI STIGLI DO KIJEVA: Upozorenje italijnskog ministra odbrane

Autor:

Svet

28.01.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne treba im dozvoliti da dođu do Kijeva, poručio je Gvido Korseto.

TREĆI SVETSKI RAT BI MOGAO DA POČNE ČIM BI RUSKI TENKOVI STIGLI DO KIJEVA: Upozorenje italijnskog ministra odbrane

Foto: Tanjug/AP

Ministar odbrane Italije Gvido Korseto razgovarao je sa francuskim ministrom Sebastijanom Lekorunom o situaciji u Ukrajini, a posebna pažnja posvećena je isporuci oružja.

Nakon sastanka, iz francuskog i italijanskog ministarstva odbrane su pojasnili kako je sastanak trajao oko sat i da je definisan kao prijateljski i profitabilan.

Republika

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Gvido Korseto

 

- Važno je da vojske Italije i Francuske sarađuju u planiranju onoga što će biti naša sigurna budućnost. Pozabavili smo se brojnim pitanjima počevši od istočnog fronta i onoga što se dešava u Ukrajini. Složili smo se da rat koji je pokrenula Rusija predstavlja najozbiljniju pretnju miru i stabilnosti Evrope od kraja Drugog svetskog rata - rekao je italijanski ministar.

U razgovoru sa medijima, Korseto se osvrnuo i na mogućnost nove ruske ofanzive.

- Treći svetski rat bi mogao da počne onoga trenutka kada bi ruski tenkovi stigli do Kijeva, a samim tim i na granice Evrope. Ne dozvoliti im da dođu tamo je jedini način da se to zaustavi - poručio je ministar.

Osim situacije u Ukrajini ministri su razgovarali i o problemima na Mediteranu.

- Ponovo smo potvrdili našu spremnost da unaprijedimo našu agendu vojne pomoći Ukrajini, ali i da zaštitimo Mediteran od novih pretnji te da proučimo unapređenje zajedničkih proizvodnih kapaciteta u pogledu odbrane - zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Milovan

28.01.2023 16:36

Pa kakav je postao ovaj svet,i treba da nestane. Trebaj7 svi da bace svoje atomske bombe gde god tko hoce da na svetu ne ostane nitko. Jer nismo bolje ni zaslužili.

Miloš

28.01.2023 17:00

3 svetski je počeo izazivanjem rata u Jugoslaviji