NAPADI U UKRAJINI SE NE SMIRUJU! Eksplozije odjekuju Donjeckom: Tri osobe poginule

Autor:

Svet

28.01.2023

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski napad na stambeno naselje.

NAPADI U UKRAJINI SE NE SMIRUJU! Eksplozije odjekuju Donjeckom: Tri osobe poginule

Foto: Printscreen/Facebook/національна поліція

Najmanje tri osobe su poginule, a dve su povređene u ruskom napadu na stambeno naselje u istočnom ukrajinskom gradu Konstantinovka, rekao je danas načelnik regiona Donjecka Pavlo Kirilenko.

Kirilenko je napisao na Telegramu da su u napadu oštećene četiri stambene zgrade i hotel, prenosi Tanjug.

Kirilenko je prethodno danas rekao da su četiri osobe poginule, a da je sedam povređenih u ruskim napadima za protekla 24 sata, preneo je Rojters.

Eksplozije sinoć i u Zaporožju

Član glavnog saveta Zaporoške oblasti Vladimir Rogov izjavio je da se sinoć čulo nekoliko eksplozija u gradu Zaporožju koji kontroliše Kijev i da je navodno pogođeno skladište oružja u fabrici ferolegura, javio je danas TASS.

Rogov je napisao na Telegramu da se u Zaporožju sinoć čula serija eksplozija počev od 21.30 i da su bile snažnije nego pre.

Portparol ukrajinskog vazduhoplovstva pukovnik Jurij Ignat saopštio je da Ukrajina ima za cilj da dobije prvu pošiljku od 24 aviona lovca od međunarodnih saveznika u okviru novog paketa vojne pomoći. Ignat je za El Pais u petak rekao da je prioritet ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva dobijanje američkog F-16, a da Kijev razmatra i mogućnost da dobije i francuski "rafal" i švedski "gripen".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading