GOTOVO JE! Vimbldon i zvanično spustio RAMPU, kraj sage!

Autor:

Sport

08.06.2022

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je jasno kao dan!

GOTOVO JE! Vimbldon i zvanično spustio RAMPU, kraj sage!

Foto: Tanjug/AP

Organizatori trećeg Gren slema u sezoni Vimbldona doneli su zvaničnu odluku o tome da li će ruski i beloruski teniser i teniserke moći da nastupe na trećem grend slemu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

 

 

- U ime "Ol Ingland kluba" i organizacije takmičenja, želimo da izrazimo snažnu podršku onima koji su pogođeni sukobima u Ukrajini u ovim teškim vremenima. Delimo univerzalnu osudu nelegalnih akcija Rusije i veoma pažljivo smo razmotrili uticaj ove situacije u kontekstu obaveza prema igračima, javnosti i sportu. Takođe, uzeli smo u obzir i preporuke Vlade Ujedinjenog kraljevtsva. Naša je dužnost da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesemo naporima Vlade, industrije, sporta u ograničavanju ruskog globalnog uticaja na najsnažniji mogući način - stoji u saopštenju Vimbldona.

Ova odluka znači da će treći grend slem propustiti Danil Medvedev (od ponedeljka prvi igrač sveta), Andrej Rubljov (8), teniserka Arina Sabalenka (6), Viktorija Azarenka (19) koja je na ovom mestu igrala dva puta polufinale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading