VIMBLDON SPUSTIO RAMPU! Pregovora se o nastupu u Londonu! I šta ćemo sad...

Autor:

Sport

16.05.2022

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bura uoči Gren slema!

VIMBLDON SPUSTIO RAMPU! Pregovora se o nastupu u Londonu! I šta ćemo sad...

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) delimično je donela odluku oko suspenzije ruskih i beloruskih tenisera sa turnira u Engleskoj.

Vimbldon je ranije objavio da su svi ruski i beloruski teniseri (i teniserke) suspendovani zbog rata u Ukrajini. Ipak, od toga neće biti ništa, iako konačna odluka za treći Grend slem nije donesena.

 

 

- Nakon obimne konsultacije sa Savetom igrača i turnira, Bord ATP je odlučio da će ovogodišnji ATP turniri u Kvinsu i Istbornu proći normalno, sa svim ATP bodovima. Odluka LTA da suspenduje ruske i beloruske sportiste je u suprotnosti sa ATP pravilima i onemogućava igračima svake nacionalnosti da uđu na turnir zbog svojih zasluga, bez diskriminacije, što je fundamentalni princip ATP. Sankcije LTA vezane za kršenje pravila ATP će sada biti razmatrane posebno, uz regulaciju ATP-ja. Odluka ATP o Vimbldonu i dalje je na razmatranju, a uskoro se očekuje saopštenje za javnost- navedeno je u saopštenju ATP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading