Loše vesti sustižu jedna drugu: Tek sledi pad Novaka Đokovića na ATP listi - mnogi će ga prestići!

Autor:

Sport

06.06.2022

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je delovalo koa bajka.

Loše vesti sustižu jedna drugu: Tek sledi pad Novaka Đokovića na ATP listi - mnogi će ga prestići!

Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta Novak Đoković tokom meča protiv Alkarasa

Odličnim igrama koje je pokazao na Masters turniru u Rimu, Novak Đoković je nadovezao i početne mečeve na Rolan Garosu i činilo se da nezadrživo hita ka novom finalu i Grend Slem trofeju.

Međutim, u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske, još uvek najbolji teniser sveta položio je oružje pred fantastičnim Rafaelom Nadalom i samim tim bilo je jasno da će u narednom periodu svetski tenis biti potpuno drugačiji u odnosu na ono što smo godinama navikli da gledamo.

Novak Đoković je ovog ponedeljka započeo svoju 373. nedelju na poziciji "broj jedan" ATP liste, ali je jasno da će se na toj brojci i zaustaviti, što već sada naslućuje da će apsolutni rekord Štefi Graf, teško biti oboren.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Štefi Graf - apsolutna rekorderka

 

Već narednog ponedeljka, na ATP listi Novak Đoković će biti trećeplasirani. Isred njega će se nalaziti Danil Medvedev sa 7.800 poena i Aleksandar Zverev koji će imati 7.075.

Ipak to nije i najgore što se srpskom teniseru može dogoditi. Nakon izgubljenih bodova u Parizu, Novak Đoković će ostati i bez 2.000 bodova koje je prethodne godine osvojio na Vimbldonu. Samim tim to će dovesti do novog pada na ATP listi, a u zavisnosti od rezultata ostalih tenisera, Novak Đoković će nakon turnira u Sveengleskom klubu biti tek sedmi teniser planete.

 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Smena na vrhu ATP liste - Danil Medvedev, budući broj jedan svetskog tenisa

 

Treba napomenuti da se Novak Đoković poslednji put ispod prve pozicije na ATP listi nalazio krajem februara i početkom marta ove godine, kada je tron na dve nedelje prepustio Danilu Medvedevu, a do tog pada, pune dve godine je bio neprikosnoveni vladar ATP tura.

S obzirom da će od ponedljka 13. juna biti treći teniser planete, treba napoimenuti da se na ovoj poziciji poslednji put nalazio pre gotovo četiri godine, odnosno tokom septembra i oktobra 2018. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading