Nakon Rolan Garosa sve se menja: Novaku Đokoviću još samo nedelju dana svi gledaju u leđa!

Autor:

Sport

06.06.2022

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Francuske je okončano.

Nakon Rolan Garosa sve se menja: Novaku Đokoviću još samo nedelju dana svi gledaju u leđa!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Ono što se i moglo naslutiti nakon četvrtfinala Rolan Garosa, dogodilo se. Rafael Nadal je u velikom finalu na pariskoj šljaci, prosto "počistio" sa terena Kaspera Ruda u tri odigrana seta i svega šest prepuštenih gemova 3:0 (6:3, 6:3, 6:0) i stigao do rekordne 14. tiutule na Grend Slem turniru u Parizu.

Samim tim, sve navedeno prouzrokuje i dadatne promene na ATP listi najboljih tenisera sveta.

Ovog ponedeljka, 6. juna do promena i dalje nije došlo. Najbolji teniser sveta i dalje je Novak Đoković, ali se zna da će tu poziciju zadržati samo do narednog ponedeljka. Srpski kralj tenisa ima 8.770 poena, odnosno 610 poena više od drugoplasiranog ruskog tenisera Danila Medvedeva.

Foto: atptour.com/printscreen

ATP lista - ponedeljak 6. jun

 

Na trećoj poziciji nalazi se Aleksandar Zverev koji je, usled teže povrede skočnog zgloba, morao da preda polufinalni duel u Parizu, a Rafael Nadal je sada četvrti sa ukupno 7.525 osvojenih poena.

Grčki teniser Stefanos Cicipas sada je skliznuo jedan stepenik niže i sa da je sa 6.100 poena, peti teniser planete.

Kada je reč o TOP 10 tenisera sveta, ulaskom u finale Rolan Garosa, Kasper Rud se popeo dve pozicije na listi i sada je šestoplasirani, što je prouzrokovalo da Karlos Alkaraz i Andrej Rubljov padnu za po jedno mesto na ATP listi.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanović je zadržao 31. poziciju Filip Krajinović je napredovao za osam mesta i trenutno je 47. igrač na svetu, Laslo Đere se domogao 54. pozicije,a među 100 najboljih tenisera planete nalazi se još i Dušan Lajović na poziciji 69.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović - srpski reket broj dva

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading