PARISKA SENZACIJA: Rus je počišćen sa terena, Čilić se poigravao sa drugim teniserom sveta - Kako ovo utiče na Novaka Đokovića?

Autor:

Sport

30.05.2022

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za njega je učešće na otvorenom prvenstvu Francuske završeno.

PARISKA SENZACIJA: Rus je počišćen sa terena, Čilić se poigravao sa drugim teniserom sveta - Kako ovo utiče na Novaka Đokovića?

Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Danil Medvedev

Šok na Rolan Garosu.

Drugi igrač planete, Rus Danil Medvedev počišćen je sa terena. Njega je nakon samo tri odigrana seta i sedam prepuštenih gemova savladao hrvatski teniser Marin Čilić, koji trenutno zauzima 23. poziciju na ATP listi.

Marin Čilić (HRV) - Danil Medvedev (RUS) 3:0 (6:2, 6:3, 6:2)

U meču koji je trajao nešto manje od dva sata, hrvatski teniser je pružio fantastičnu predstavu. 

U prvom setu, nakon pet odigranih gemova u kojima je svaki teniser uspevao da odbrani svoj servis, Čilić je vezao dva brejka čime je stigao do prednosti.

I u drugom setu šesti gem je bio koban po Danila Medvedeva. Izgubio je svoj servis, Čilić nije dozvolio iznenađenje i našao se na pragu trijumfa.

Dešavanja u trećem setu bila su još pogudnija za ruskog tenisera. Čilić je vrlo brzo stigao do prednosti od 4:0 i pitanje pobednika više se nije dovodilo u pitanje.

Marin Čilić će u četvrtfinalu Rolan Garosa da se sastane sa još jednim teniserom iz Rusije. U pitanju je Andrej Rubljov kojem je danas Siner predao meč.

Ono što je sada potpuno jasno, pitanje prve pozicije na ATP listi nakon Grend Slema u Parizu sada je samo u rukama Novaka Đokovića. Srpski teniser brani 2.000 bodova i do njih će doći pod uslovom da odbrani pehar na pariskoj šljaci, a sa druge strane, od narednog ponedeljka Danil Medvedev će na svom kontu imati 180 bodova manje, odnosno staće na brojci od 7.800.

Sada je samo Novak na potezu...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading