Ðoković dao 5.000.000 evra srpskom narodu i Crkvi!

Autor:

Sport

01.06.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji je teniser na planeti, osvajač 79 turnira, od čega 17 grend slemova, 281 nedelju u karijeri je na prvom mestu ATP rang-liste, ali, pre svega, Novak Đoković (33) šampion je humanosti. Njegove aktivnosti na polju pružanja pomoći srpskom narodu, zdravstvenom sistemu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi zadivile su svet, a prema dosad raspoloživim podacima, Nole je donirao oko pet miliona evra otadžbini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Rođeni Beograđanin je u martu, u jeku epidemije koronavirusa, poklonio Srbiji milion evra za nabavku neophodne medicinske pomoću u borbi protiv KOVID-19, uključujući i respiratore, a njegove humanitarne aktivnosti posebno su praćene izvan granica naše zemlje.

Tako su portali Orthodox christianity, Essentially sports i novinska agencija Orthodoxia istakli da je Srbin pre pet godina krenuo u veliku akciju pružanja pomoći deci i školskom sistemu Srbije, uz asistenciju Svetske banke.

Novak je preko svoje fondacije pomogao i beskućnicima i gladnima kroz brojne obroke i hranu, a kada je u aprilu 2011. godine odlikovan Ordenom Svetog Save zbog donacije od 100.000 evra manastiru Gračanica na Kosmetu, pokazao je koliki je vernik.

- Pre svega, ja sam pravoslavac, a tek onda profesionalni sportista - rekao je tom prilikom Đoković patrijarhu SPC Irineju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading