OKRENUO LEĐA MAJCI RUSIJI: Najbolji sportista IKADA udario na Putina, brani Ukrajince i PROZIVA Đokovića i Srbe!

Autor:

Sport

25.04.2022

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oštre reči upućene prvom čoveku Kremlja, kao i najboljem teniseru sveta i našem narodu!

OKRENUO LEĐA MAJCI RUSIJI: Najbolji sportista IKADA udario na Putina, brani Ukrajince i PROZIVA Đokovića i Srbe!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Novak Đoković pre nekoliko dana prokomentarisao je odluku Vimbldona da suspenduje ruske i beloruske tenisere zbog ruske invazije u Ukrajini uz poruku da nema potrebe za takvim radikalnim odlukama.

Lično smatram da nema potrebe za suspenziju ruskih igrača. Takmičenje je njihovo pravo: postoji pravilo protiv diskriminacije u tenisu, koje kaže da svako može da igra po rangu, a ne po nacionalnosti. Vimbldon ga je prekršio - rekao je Novak.

Republika

Foto: Starsport

 

Ipak, Đokoviću je stigla otrovna strelica, i to iz Rusije pošto je Gari Kasparov, najbolji šahista u istoriji i možda i najbolji sportista u istoriji Rusije na društvenim mrežama isprozivao prvog tenisera sveta, Srbije ali i Vladimira Putine, predsednika svoje zemlje uz podršku ukrajinskom narodu.

 

 

Rusija možda može da se takmiči po rangu, ali oni ubijaju po nacionalnosti. Ruski sportisti koji ne osuđuju Putinov rat istrebljenja u Ukrajini ga podržavaju ćutanjem. A, Srbin koji to ne učini takođe se može smatrati neprikladnim, imajući u vidu prošlost - istakao je legendarni šahista aludirajući na to da su Đoković i mnogi drugi Srbi bili u sličnoj situaciji tokom NATO agresije kao i Ukrajinci danas kod ruskog vojnog napada.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Podsetimo, legendarni Gari Kasparov bio je prvak sveta u šahu u dva navrata, od 1985. do 1993. godine i od 1993. do 2000. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
AUUU KOGA STE VI NASLI

26.04.2022 11:26

ON JE VEC ODAVNO POZNAT, KAO VELIKO DJUBRE, a kako i nebi bio, cije je drzavljanstvo uzeo.

Odgovori 14 0
PETOKOLONAS

26.04.2022 11:51

Kad ga vidjoh, poce mi se povracat.

Odgovori 11 1
Sinisa

26.04.2022 12:43

Gari Govnarov....

Odgovori 10 1