POSTAVLJEN BESKOMPROMISAN USLOV! Kako će preći preko ovoga - ipak PROPUŠTA Vimbldon?

Autor:

Sport

31.03.2022

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve jasno.

POSTAVLJEN BESKOMPROMISAN USLOV! Kako će preći preko ovoga - ipak PROPUŠTA Vimbldon?

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev i Novak Đoković

Drugi reket sveta Danil Medvedev veoma lako bi mogao da propusti predstojeći Vimbldon, zbog ruske invazije na Ukrajinu. Naime, britanski ministar sporta Najdžel Hadlston izjavio je da će ruski igrači, pored odricanja od nacionalne zastave, morati da potpišu i "pisanu izjavu", kojim osuđuju rat, ali i dokazuju da se ne finansiraju od strane Vladimira Putina ili zvanične Moskve.

Podneli smo zahtev zvaničnim telima o tome da individualni sportisti (Rusi ili Belorusi) koji žele da se bave sportom u Ujedinjenom Kraljevstvu igraju kao nezavisni i neutralni, ali da to bude iskreno - naveo je Hadlston, a potom je pojasnio:

Želimo da dobijemo pismenu potvrdu toga da oni ne dobijaju novac od Putina, Rusije ili Belorusije. I da neće javno pružati podršku Putinu, Rusiji ili Belorusiji - zaključio je ministar u Vladi Velike Britanije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Brutalan uslov - Medvedev propušta Vimbldon?

Podsetimo, titulu u Londonu trebalo bi da brani Novak Đoković, dok je Medvedev prošle godine eliminisan u četvrtom kolu.

Vimbldon je na programu od 27. juna do 10. jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading