SVE JE JASNO - EVO DOKAZA DA CRTA LAŽE! Brojke sve govore - OVO SU PRECIZNI PODACI!

Autor:

Vesti

31.03.2022

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) oštro je demantovalo podatke "Posmatračke misije CTRA" o zastupljenosti političkih stranaka i pokreta na televiziji tokom trajanja izborne kampanje.

SVE JE JASNO - EVO DOKAZA DA CRTA LAŽE! Brojke sve govore - OVO SU PRECIZNI PODACI!

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

U saopštenju koje je objavio REM a koje je potpisala predsednica Saveta REM Olivera Zekić konstatuje se da CRTA koristi poslednje sate pred izbornu tišinu kako bi "prevela" još koji izborni glas u korist svojih političkih mentora.

Prema podacima REM, osnovna tvrdnja  CRTE da su stranke vladajuće većine dominantno zastupljene u informativnom programu, naprosto ne odgovara istini.

REM svoju tvrdnju konkretnim podacima koji pokazuju da je apsolutna laž da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio „najviše medijskog prostora na televizijama sa nacionalnom frekvencijom", kako stoji u izveštaju CRTE.

Prema podacima koje je REM usvojio na redovnoj sednici, između ostalog konstatuje se da je na televiziji HEPI zajzastupljenija bila lista Ivica Dačić - Premijer Srbije (12,46% ukupnog programa).

Drugoplasirana je izborna lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", koja je imala čitavih sat i deset minuta manje na toj televiziji od prvoplasiranih socijalista.

Republika

Foto: youtube.com/SRBIN.info

Olivera Zekić

Na programu TV Prva, navodi se u izveštaju REM, najzastupljeniji predsednički kandidat je Boško Obradović (35 minuta i 45 sekundi, ili 3,41% ukupnog analiziranog programa), zatim sledi Zdravko Ponoš (32 minute ili 3,05%), a tek na trećem mestu Aleksandar Vučić (16 minuta i 2 sekunde ili 1,52% ukupnog analiziranog programa).

Kada je reč o drugom kanalu pokrajinskog javnog medijskog servisa (RTV 2), predsednički kadidati Aleksandar Vučić i Miloš Jovanović razlikuju se u 2 sekunde (nivo statističke greške).

U izveštaju REM navode se i podaci vezani za televiziju N1, na kojoj je izborna lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" nalazi se tek na sedmom mestu i 3,5 puta manje je zastupljena u odnosu na prvoplasiranu listu "Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbiji".

Koliko je lažan izveštaj CRTE pokazuju i podaci sa televizije Insajder TV na kojoj predsednički kandidat Aleksandar Vučić nije dobio ni jedan jedini sekund vremena.

Podaci CRTE su ne samo da su nepouzdani, nego su i netačni, pogotovo kada se uporede sa rezultatima nadzora i analize izborne - zaključuje se u saopštenju REM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
trike

01.04.2022 20:36

Ne mogo da verujem da je ovo pravna drzava da se za lazi ne ide u zatvor crta krik, danas kostantno lazu pa rade protiv svoje drzave rade za one koji su nas bonbardovali nemaju trunke morala za pare bi sve radili SRAMOTA.

Odgovori 10 2