SRBI IZ REGIONA SU UZ VUČIĆA! Podrška stiže iz Banjaluke, Bratunca, Istočnog Sarajeva, Nikšića, Budve...

Autor:

Vesti

31.03.2022

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je podršku velikog broja javnih ličnosti i političara i iz regiona.

SRBI IZ REGIONA SU UZ VUČIĆA! Podrška stiže iz Banjaluke, Bratunca, Istočnog Sarajeva, Nikšića, Budve...

Foto: ST/N. PANČIĆ

Nakon poznatih akademika, profesora, javnih ličnosti, sportista, koji su javno podržali Aleksandra Vučića na predstojećim izborima, o čemu je Republika već pisala, podrška stiže i iz regiona.

Saopštenje podrške prenosimo u celosti.

Srđan Kolar, srpski zamenik gradonačelnika grada Vukovara

Poštovani Generalni konzule u Vukovaru g. Nakić!

Koristim ovu priliku da Vam se zahvalim na svemu za ovo kratko vreme Vašeg boravka u Vukovaru što činite za našu zajednicu. Takođe želim da Vas zamolim da prenesete moju podršku kao srpskog zamenika gradonačelnika grada Vukovara predsedniku Vučiću i želju za uspehom na predstojećim izborima.

Apsolutno smo svesni podrške koju predsednik Vučić pruža našoj zajednici u Vukovaru kako u prethodnom periodu tako i sada u ovim neizvesnim vremenima.

Posebno želimo istaći da je Srbima u Vukovaru neophodan mir i poštovanje pre svega od zemlje u kojoj živimo ali isto tako i od matične zemlje Srbije. Zato je neophodno voditi politiku mira i dobrosusedskih odnosa. Sigurni smo da je to politika koju vodi predsednik Vučić! Mi Srbi iz Vukovara to posebno cenimo i podržavamo!

Na kraju želim istaći svoj ponos kada vidim ekonomski napredak i smer u kojem se razvija naša matična zemlja Srbija, a narodski rečeno, manjinska zajednica je onoliko jaka koliko je jaka i snažna matična zemlja! Naša želja je da Srbija nastavi putem modernizacije i ekonomskog rasta u svim segmentima društva.

U nadi da ćete moju podršku preneti, srdačno Vas pozdravljam!

Republika

Foto: Shutterstock

 

 

Stevo Drapić, načelnik opštine Ljubinje

Poštovani predsedniče,

U svoje lično ime i u ime građana Ljubinja, želim da Vama i Srpskoj naprednoj stranci pružim bezrezervnu podršku na predstojećim, sudbonosnim, izborima u Republici Srbiji.

Želim da znate da Srbi iz Ljubinja i Srbi iz Republike Srpske vide i dive se rezultatima vašeg dosadašnjeg rada i napretku koji je Srbija napravila. Cijenimo svu pomoć koju ste nam poslali, zaštitu koju ste nam pružili i nadu u bolju budućnost koju ste nam ulili.

Siguran sam da Srbija u nedjelju neće pogriješiti i da će nastaviti krupnim koracima ka sigurnijoj i boljoj budućnosti.

Mi ćemo tome dati doprinosa.

Primite bratske pozdrave iz slobodarske Hercegovine i mog Ljubinja!

Slobodan Maunaga, predsednik Boračke organizacije "Ilidžanski borac"

Poštovani predsedniče Vučić,

Osjećam posebnu odgovornost, jer Vam se obraćam u ime organizacije čiji su članovi branili i odbranili Republiku Srpsku - u ime "Ilidžanskog borca".

Odgovornost je velika jer vrlo dobro znamo da mir i stabilnost nemaju cijenu i želimo da se naš nas glas čuje i sa druge strane Drine.

Vi vodite neke druge bitke u miru, ali mirni smo i spokojni jer znamo da je njihov cilj uvijek isti - jaka i stabilna Srbija, jaka i stabilna Srpska!

Želimo Vam da nastavite tim istim putem i poslije 3. aprila, snažno i do pobjede za srpski narod!

Milan Milićević, predsednik Glavnog odbora Srpske demokratske stranke RS i načelnik opstine Teslić

U eri velikih međunarodnih ali i regionalnih turbulencija, jaka i stabilna Srbija je jedan od osnovnih preduslova za opstanak i budućnost srpskog naroda. Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić su se pokazali kao kljucni akteri mira i stabilnosti, te kao regionalni lider u procesu ekonomskog rasta i razvoja.

Za Republiku Srpsku, ali i za celi region je veoma vazno da se Srbija na tom putu i zadrži te stoga dajem ličnu i bezrezervnu podršku Aleksandru Vučiću kao sadašnjem i budućem predsedniku Srbije.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić

Predsednik Aleksandar Vučić je za nas Srbe sinonim za mir, stabilnost i prosperitet. Siguran sam da će, dok je Srbija pod njegovim vodstvom, predstavljati snažan oslonac i nama koji živimo u Republici Srpskoj.

On je rekao da na predstojećim izborima očekuje ubjedljivu pobjedu Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke i pozvao sve građane opštine Lopare i sve birače u Republici Srpskoj, koji imaju pravo glasa da izađu na izbore i svoj glas daju Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci.

Marinko Božović, načelnik Opštine Istočna Ilidža

Poštovani predsedniče Vučić,

U ovim globalno izazovnim danima, kada se cijeli svijet suočava sa brojnim promjenama, mir i stabilnost su najveći zalog budućnosti.

Ta budućnost u Srbiji, ali i u celom regionu, a posebno u Republici Srpskoj, moguća je i ostvariva sa Vama, kao predsjednikom Srbije, i Srpskom naprednom strankom, kao najsnažnijom političkom partijom, čiji je cilj jasan - jaka i prosperitetna Srbija, okrenuta ka budućnosti, utemeljena na tradicionalnim srpskim vrijednostima. 

Istočna Ilidža je uz Vas! Vjerujemo u Vašu pobjedu 3. aprila, koja će doneti dobrobit srpskom narodu s obje strane Drine!

Republika

Foto: twitter.com/printscreen

 

 

Nenad Abramović, Načelnik opštine Berkovići

Poštovani Predsedniče,

U svoje lično ime i u ime građana Berkovića, želim da Vam pružim bezrezervnu podršku na predstojećim izborima u Republici Srbiji.

Ovim putem pozivam sve one koji vode porijeklo iz opštine Berkovići, a imaju pravo glasa u Srbiji, da na nedeljnim izborima u Srbiji podrže Vas kao Predsjednika koji ste svojim odnosnom prema Srbima u Republici Srpskoj to zaslužili. 

Srbi iz Berkovića i Srbi iz Republike Srpske sa nadom gledaju u napredak koji je Srbija napravila, smatrajući da će te uz postigniti napredak, i dalje uspješno biti zaštitnik svih Srba, gdje god oni živeli.

Primite bratske pozdrave iz srpske Hercegovine i naroda Berkovića.

Srđan Rankić, načelnik opštine Bratunac

"Zajedno možemo sve"- nije samo slogan Srpske napredne stranke nego glas naroda sa obje strane rijeke Drine. To je poruka orijentisana ka budućnosti, ali i prošlosti u kojoj je srpski narod prošao kroz teška iskušenja u kojima je ostao jedinstven i istrajan.

Oslanjajući se jedni na druge kroz razne vidove povezanosti i podrške, izgradili smo mostove koji su još više učvrstili veze srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srbiji. 
Srbija je uvijek bila uz svoj narod u Republici Srpskoj, uvijek nam je pomagala.

To čini i danas, nesebično i sa velikom ljubavlju, i zbog toga, ja kao načelnik opštine Bratunac i predsjednik Srpskog narodnog pokreta želim da izrazim veliku zahvalnost i dam punu podršku Srpskoj naprednoj stranci i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću na predstojećim izborima.

Republika

Foto: printscreen

 

 

Marko Kovačević, gradonačelnik Nikšića

 

Jaka i stabilna Srbija je uvijek bila preduslov za miran i prosperitetan region. Aleksandar Vučić je podršku svojim susjedima i srpskom narodu izvan Srbije uvijek pružao djelima a ne samo riječima.

Građanima Srbije želim da nastave utabanim stazama uspjeha iz prethodnih deset godina! Novi mandat predsjednika Vučića je garant da će i narednih pet godina jedina granica biti naši snovi!  

Ivan Otović, predsednik Skupštine opštine Herceg Novi i funkcioner Nove srpske demokratije

Predsjednik Aleksandar Vučić je pokazao da je odgovoran i posvećen državnik, osoba kojoj najviše vjeruju građani Srbije. Spreman da se uvijek i svugdje bori za Srbiju i naše srpske nacionalne interese.

Neosporan je ekonomski napredak Srbije, uspjesi na međunarodnom planu, veća briga o kulturnim institucijama i nasljeđu našeg naroda u Srbiji i okruženju.

Uprkos brojnim izazovima i spolja nametnutim ograničenjima Srbija na čelu sa predsjednikom Vučićem uspjela je da ponovo postane ključna zemlja našeg okruženja, ekonomski stabilna, spremna da odgovori na razne krizne situacije, sposobna da vodi spoljnu politiku koja isključivo zastupa Srbiju i interese srpskog naroda.

Puna podrška Aleksandru Vučiću  na izborima za predsjednika Republike Srbije.

Milovan Bijelica načelnik opštine Sokolac

Narod Romanije i Sokoca, opštine na čijem sam čelu već treći mandat, uvijek je spas i utjehu nalazio u Srbiji. Svaka buna, ustanak i rat, nama je zajednički. Tako je bilo od najranije borbe protiv okupatora, do posljednjeg rata i stvaranja Republike Srpske u čijem stvaranju je Romanija dala ogroman dorinos. Nemjerljiva je uloga Srbije u tim danima. 

Međutim kako nam u ratovima i bunama ta saradnja i oslanjanje idu prirodno i lako, mi mirnodopsku saradnju i povezivanje ostvarujemo nekako teško, nemarni smo i nehajni. Često nedostaje razumjevanja, više ističemo neke sitne razlike i gubimo se u njima, nego što radimo kako bi se što bolje i kvalitetnije povezali.

Od uspostavljanja specijalnih i paralelnih veza između Srbije i Republike Srpske, a sve naše veze su ne specijalne, već posebne i uzvišene, ta saradnja nije bila bolja, produktivnija i sveobuhvatna nego što je danas. 

Srbija Aleksandra Vučića je Srbija napretka, razvoja, izgradnje. Okrenuta svijetu i savremenosti ne gubi se u njoj, već joj daje autentičan srpski pečat. Misli globalno, a djeluj lokalno nije fraza globalista, već vidljiv i opipljiv rad u svakom kutku Srbije, a potom Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije ili onoga što se samo po sebi i bez imenovanja zove srpski svijet.

Da to Sokolac i Romanija shvataju pokazuju i bilbordi sa snažnom podrškom Aleksandru Vučiću, kandidatu za predsjednika Republike Srbije na predstojećim izborima koji će se održati 3. aprila.
 
Sokočani su ovim gestom pokazali da prepoznaju da je Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem najvažniji faktor mira i stabilnosti na Balkanu.      

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja

Poštovani g. Vučiću

Republika Srbija i Republike Srpska, ali i Trebinje sa svojim bratskim srpskim gradovima su tokom Vašeg mandata postali primjeri bliske saradnje u regionu na šta su ponosni svi građani grada pod Leotarom, a vjerujem i građani naše matice Srbije.

Naša saradnja u proteklom periodu bila je na visokom nivou, na obostrano zadovoljstvo, a Vaše zalaganje da pomognete razvoju i napretku Trebinja i Republike Srpske pokazalo je veliki patriotizam i neizmjernu ljubav prema našem narodu .

Raduje nas što je Trebinje postalo veliko gradilište i što ste proteklih godina ulagali u naš grad koji je postao mjesto u koje svi žele da dođu. Trebinje je našim radom i Vašom nesebičnom pomoći i podrškom postalo otvoren grad, grad koji posjećuje sve veći broj ljudi iz čitavog svijeta.

Raduje me i što ste prihvatili da budete kandidat koalicije okupljene oko SNS --a za predsjednika Srbije. Takav čovjek treba Srbiji i cjelokupnom srpskom narodu, čovjek koji uvijek iynova s ponosom priča o svojoj zemlji i svojim ljudima, poziva goste da posjete naše Trebinje, predstavljajući ovaj grad na najbolji mogući način.

Vjerujem i iskreno se nadam da su građani Srbije prepoznali i da cijene sve ono što mi kao ljudi sa strane vidimo i primjetimo - a to je da Srbija ide u jednom dobrom pravcu, da se razvija i da postaje centar i lider regiona.

A 3. aprila treba samo da bude potvrda da je Srbija na kursu sa koga ne treba da skrene i da je Aleksandar Vučić garant mira, prosperiteta i uspjeha, najbolji izbor za sigurnu budućnost Republiike Srbije i svih srpskih zemalja.  

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović

Poštovani predsjedniče G. Vučiću,

Pišem Vam ovo kratko pismo podrške u svoje lično ime i u ime stanovnika opštine Istočni Stari Grad u Istočnom Sarajevu.

Sa istinskim uvjerenjem, da ste Vi čovjek koji može da nastavi da vodi srpski narod sa obje strane Drine, koja nas povezuje, pozvaću sve one koji mogu da na predstojećim Izborima podrže Vas i Vašu ideju.

Istočni Stari Grad evo već 30 godina stoji i čuva granicu Republike Srpske kao jedna od rubnih opština, a samim tim nam je stalo do mira i stabilnosti u našem užem i širem okruženju.

Republika

Foto: Republika

 

 

Vjerujem u sve ono što ste uradili i što ćete raditi, a nadam se da ću Vam nakon 4. aprila 2022. godine imati priliku da uputim još jednu čestitku.

Želim Vam dobro zdravlje i pobjedu!

Mladen Đurević načelnik opštine Višegrad

Poštovani predsjedniče Aleksandre Vučiću,

U nedjelju, 3. aprila, građani Srbije izlaze na izbore koji su od suštinskog značaja za zemlju i njen narod. Zbog toga želim podržati Vas, partiju i sve kandidate za pozicije u organima vlasti.

Pod Vašim liderstvom država je postigla ogroman napredak i postala prepoznata po realnom i mjerljivom uspjehu na terenu. To ste postigli vjerodostojnošću i ispunjavanjem obećanja. Siguran sam da će još više birača dati svoje puno povjerenje SNS-u na ovim izborima.

Ovi izbori predstavljaju temelje na kojima se određuje budući smjer Srbije i njen put naprijed. Pod Vašim liderstvom, SNS je postala partija svih Srba, partija za viši životni standard, za više socijalne pravde, za pravedniji rast u uspješnom evropskom društvu u kojem su svi građani jednaki.

Danas se zemlja suočava sa važnim političkim, socijalnim i ekonomskim izazovima.

Jasno vidim da je ovo prava šansa za Srbiju a uspjeh Vaše partije će pokazati da je Srbija posvećena naprednoj budućnosti.

Predsjedniče i veliki broj naših stanovnika će Vas u potpunosti podržati.
Vi to zaslužujete, građani Srbije to zaslužuju. To je razlog zašto Vam šaljemo najbolje želje u završnici izborne kampanje i sreću na predstojećim izborima. 

Marko Carević, predsjednik Opštine Budva

Republika

Foto: A. Nalbantjan

 

Za srpski narod u Crnoj Gori jako je važno da imamo stabilnu, ekonomski razvijenu i prosperitetnu Republiku Srbiju u svakom smislu. Da bi Srbija nastavila da ima ključnu ulogu u regionu i time bude garant mira i stabilnosti za naš narod, nophodno je jako vođstvo i vizija. U prethodnih 10 godina Srbija je na čelu sa Aleksandrom Vučićem doživjela ekonomski preporod, uzdigla svoj međunarodni položaj, i postigla napredak na svim drugim poljima.

Time se svrstava rame uz rame sa uspješnim i modernim državama nastavljajući mudru politiku i oslanjajući se na tradicionalne vrijednosti. Pred našim sunarodnicima u Srbiji nisi još jedni obični izbori jer Srbija ovog puta bira da li će nastaviti putem razvoja i progresa za sve njene građane. Ovom prilikom želim da uvjerim i pozovem sve građane naše bratske Srbije da svoje povjerenje ukažu Aleksandru Vučiću na predstojećim izborima jer samo njegovim izborom Srbija nastavlja da korača putem uspjeha, putem napretka i putem pobjednika.

Aleksandar Vučić je dokazao da se može državnički mudro, nacionalno odgovorno i reformatorski napredno voditi Srbija koja je danas snažna država poštovana u svijetu. Iskreno vjerujem da je Aleksandar Vučić jedini pravi i jedini logičan izbor za predsjednika Republike Srbije i garant da će Srbija nastaviti putem ubrzanog razvoja i potpunog napretka. 

Ljubisa Petrovic gradonačelnik Bijeljine

Mir, stabilnost i ekonomski prosperitet nemaju alternativu i to je put koji je trasirala Srbija i koja krupnim koracima korača naprijed zahvaljući politici predsjendika Aleksandra Vučića.

Da je to tako to smo osjetili i mi u Republici Srpskoj, a posebno mi u Bijeljini, gdje nam je Srbija na dohvat ruke i koja za nas predstavlja drugu kuću u koju rado ulazimo.

Za nas nema i ne može biti granice između dva bratska naroda, Nas ne dijeli rijeka Drina nego spaja i svaki dan smo sve bliže jedni drugima zahvaljujući projektima, izgradnja mosta i auto-puta, koje nam je obezbijedila Srbija pod vođstvom Aleksandra Vučića.

Zato naša bezrezervna i iskrena podrška Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci na izborima u nedelju, kada će građani Srbije da izađu na izbore.

Ubijeđen sam da će građani Srbije, kao što će i moji sugrađani, koji će u nedelju izaći na izbore plebiscitarno dati glas Aleksandru Vučiću za njegove ideje i vizije koje će realizovati u narednom petogodišnjem periodu.

Srbija sa Aleksandrom Vučićem garant je mira, stabilnosti i ekonomskog prosperiteta u regionu, a mi u Bijeljini, kao i u Republici Srpskoj bićemo mirniji i spokojniji u ovim turbulentnim vremenima.

Zato u nedelju svi zajedno dajmo glas Aleksandru Vučiću za predsjednika Srbije i podržimo njegove liste za parlament, grad Beograd i druge lokalne zajednice.

Živjela Srbija - Živjela Srpska!        

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading