NOVI UDARAC ISPOD POJASA: Ovo se nije OČEKIVALO, učešće na Vimbldonu je NEMOGUĆA MISIJA! Da bi se pojavio u Ol-Ingland klubu mora da UČINI ovo!

Autor:

Sport

15.03.2022

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi učestvovali na sportskim manifestacijama ruski sportisti su morali da se odreknu i zastave i imena svoje države. Međutim, prema informacijama koje stižu iz Engleske, ni to više nije dovoljno.

NOVI UDARAC ISPOD POJASA: Ovo se nije OČEKIVALO, učešće na Vimbldonu je NEMOGUĆA MISIJA! Da bi se pojavio u Ol-Ingland klubu mora da UČINI ovo!

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Medvedev

Naime, kako je saopštio britanski ministar sporta Najdžel Hadlston, da bi Danil Medvedev i ruski teniseri učestvovali na ovogodišnjem Vimbldonu, neophodno je da se javno ograde od predsednika Ruske federacije Vladimira Putina.

Hadlston je odgovarajući na pitanje o tome da li će Medvededv moći da igra na Vimbldonu rekao da je komplikovanije govoriti o individualnim sportovima nego o timskim, gde je učešće Rusima već uglavnom zabranjeno.

- Razgovaramo sa raznim sportovima o tome kakva bi odgovornost trebalo da postoji. Niko neće smeti da prikazuje rusku zastavu, ali mislim da moramo da odemo i korak dalje. Mislim da moramo da imamo neka uverenja da oni ne podržavaju Vladimira Putina i već razmatramo mogućnosti o tome kakva uverenja moramo da dobijemo za to - izjavio je Hadlston, a preneli su britanski mediji.

 

 

Ministar je rekao da su razgovori sa Ol-Ingland klabom, organizacijom Vimbldona, već počeli o tome da li će i na koji način Rusi moći da učestvuju na trećem Grend slemu sezone:

- Razmatramo to šta da radimo sa određenim osobama i koje su posledice svega toga, jer mislim da ljudi ne bi prihvatili ako neko dođe sa zastavom Rusije, posebno ako u tome postoji podrška Putinu - dodao je ministar.

Takođe trena naglasiti i da je učešće Novaka Đokovića na Vimbldonu upitno, a razlog je vakcinacija protiv koronavirusa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (4)

Loading
Joyce

16.03.2022 07:56

Ako to uradi Medvedev, sledeći korak je da će mu tražiti i da uhapsi Putina. To su bre nezajažljive zveri u ljudskom obliku.

Odgovori 14 1
Mili

16.03.2022 12:55

Medvedev i nekolicina inih sportaša nemaju karaktera i pristaće na svaku ucjenu.

mi

17.03.2022 00:29

Koji gadovi i prljavi ljudi, jel to sport, kuda ide ovaj svet?

Nena

17.03.2022 07:49

S obzirom da zapadne zemlje ne poštuju međunarodno pravo, onda i ruski teniseri mogu da daju kakvu god hoće izjavu. Danas jednu, sutra drugu sasvim suprotnu, jer te izjave stvarno u pravnom smislu nemaju nikakav značaj i nikoga ni na šta ne obavezuju. One govore samo o pokvarenosti zapada i njihovoj lažnoj demokratiji i slobodi.