KIJEV NIKAD NEĆE PASTI, UKRAJINCI SU TALIBANI NA STEROIDIMA! Britanski snajperista izneo šok tvrdnje: ARTILJERIJA JE RAZBUCALA RUSE!

Autor:

Svet

15.03.2022

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penzionisani britanski snajperista, koji se pridružio borbama u Ukrajini, tvrdi da se snage ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog bore kao „talibani na steroidima“.

KIJEV NIKAD NEĆE PASTI, UKRAJINCI SU TALIBANI NA STEROIDIMA! Britanski snajperista izneo šok tvrdnje: ARTILJERIJA JE RAZBUCALA RUSE!

Foto: printscreen

Šejn Metjuz, bivši kaplar iz 2. bataljona Kraljevskog puka princa od Velsa, trenutno je stacioniran u Kijevu i pomaže u odbrani grada od nadolazećih snaga ruskog predsednika Vladimira Putina, prenosi Miror.

Uprkos vojnoj nadmoći, Rusija do sada nije uspela da zauzme prestonicu, jednu od ključnih meta ruske vojske.

Metjuz, koji se borio u Iraku i Avganistanu, rekao je za Dejli mejl da ne veruje da će Kijev pasti u ruke okupatora, navodi Miror.

- Ukrajinska artiljerija je potpuno razbila Ruse dok sam držao jednu od svojih medicinskih lekcija. Očigledno Rusi nemaju odbrambene pozicije u Irpinu, tako da ih ukrajinski momci apsolutno razbijaju, što je dobra vest - rekao je Metjuz.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Taktika gerilskog ratovanja koju koriste Ukrajinci je nešto od čega se jednostavno ne možete odbraniti, to je nešto poput 'Talibana na steroidima'“, dodao je on.

Metjuz je odleteo u Poljsku odakle je prevezen u ukrajinsku prestonicu kako bi pomogao Ukrajincima da se pripreme za brutalne napade ruskih snaga.

Prošle nedelje, zamenik britanskog ministra za oružane snage, Džejms Hepi, rekao je da vojnici i veterani ne bi trebalo da idu u Ukrajinu da bi se pridružili borbi protiv Rusije.

- Ništa dobro ne dolazi od britanskih zvaničnika ili veterana koji idu u Ukrajinu da bi bili deo toga - rekao je on.

Ali bivši vojni oficir kaže da britanska javnost, posebno vojnici koji imaju „dubok osećaj da žele da urade pravu stvar“, moraju da znaju šta se dešava iza kulisa.

- Moć ruske vojske je i dalje usmerena protiv njih (Ukrajine). Oni imaju ogromnu moć na raspolaganju - upozorio je Metjuz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
mi, sve je obratno

16.03.2022 02:21

Lupa gluposti

Guest

16.03.2022 13:33

„dubok osećaj da žele da urade pravu stvar“... Mislim da je taj osjecaj najopipljiviji u dolarima...